IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 oktober, 2021

Adegbenro inför AIK borta: “Båda lagen är sugna på revansch”

Samuel Adegbenro har gjort 14 mål på 23 spelade matcher och mot AIK på Friends Arena under söndagen har han möjlighet att utöka målskörden ytterligare. “Jag ska absolut försöka göra mål mot dem igen. Men det kommer bli en tuff match eftersom båda lagen är sugna på revansch efter att ha förlorat senast”, säger han.

IFK Norrköpings nigerianske anfallare blev värvad från Rosenborg inför säsongen där han hade stått för tio mål på 49 spelade matcher. Skulle han, trots att han inte hade fått det att lossna ordentligt i Norge, kunna bli nästa skyttekung för IFK?

Svaret på frågan: absolut!

Efter 23 spelade allsvenska matcher har han gjort 14 mål i IFK-tröjan och leder skytteligan när vi går in i säsongens slutspurt.

  • Jag har en bra känsla över min säsong så här långt men säger som jag brukar säga, allting sker på grund av laget. När jag kom hit fick jag lära mig hur tränarna ville att jag skulle löpa och var jag skulle positionera mig i olika lägen på planen. Det var annorlunda mot hur det var när jag var i Norge. Kvaliteten på spelarna i kombination med taktiken från tränarna har gjort att jag blivit bättre också, säger Samuel Adegbenro efter att ha avslutat fredagens eftermiddagsträning.

Hade du förväntat dig det här när du tog steget från Rosenborg? 

  • Nej, inte alls. Jag hade inte föreställt mig det här över huvud taget. Men när vi började prata inför säsongen och jag fick se kvaliteten på spelarna runt omkring mig började jag tänka att allt är möjligt, konstaterar han.

Nu väntar AIK som motståndare på bortaplan. Ett AIK som han tidigare under säsongen nickade in två mål som resulterade i tre poäng in på kontot.

  • Jag ska absolut försöka göra mål mot dem igen, säger Adegbenro och skrattar.
  • Alla pratar om mina mål jag gjorde mot dem senast så det är svårt att inte minnas dem. Men det kommer bli en tuff match nu eftersom båda lagen är sugna på revansch efter att ha förlorat senast. Alla matcher är tuffa nu eftersom serien går mot sitt slut och alla vill vara i en bra position. Det kommer vara tufft men jag har en tro på att vi vinner matchen.

Efter en segersvit med 12 poäng av 12 möjliga i rad blev det en tung smäll för laget senast med en 0-5-förlust mot BK Häcken. Laget har analyserat matchen och är redo för att ta sin revansch direkt.

  • Allting som händer under den matchen är så ledsamt. Vi kan bara lära oss från den och har jobbat för att komma tillbaka från den smällen. Vi blev nog för avslappnade och tappade fokus. Vi blev för bekväma och en förlust med 0-5 har fått oss förstå att vi måste fortsätta jobba hårt. Vi vill ta vår revansch, avslutar han.

AIK–IFK Norrköping: 24/10 klockan 17.30, Allsvenskan, Friends Arena, discovery+.

Foto: Magnus Andersson/Bildbyrån

Annonser