IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 april, 2023

Adas United IF ny samarbetsförening i Fotbollsfamiljen

IFK Norrköping är glada över att kunna välkomna en ny förening in i värmen hos Fotbollsfamiljen. Det är Adas United IF som blir den tionde samarbetsklubben i initiativet.

Innan matchen mot IFK Värnamo på söndag är det kick-off för Fotbollsfamiljen där IFK Norrköping drar igång aktiviteterna för 2023 med en ledarskapsutbildning för våra samarbetsföreningar. På plats kommer det nyaste tillskott i Fotbollsfamiljen – Adas United – att vara med flera av sina ledare.

  • För det första är det otroligt kul att vi fick frågan om att vara med i Fotbollsfamiljen och när den kom var det inget att diskutera. Det här är ett sätt för oss att komma närmare en elitklubb och få inblick och inspiration, men också att våra ungdomsspelare och ledare ska veta att det finns en elitklubb att drömma om att nå till, säger Simon Dogan som utöver att han är med i styrelsen har flera roller i Adas United.
  • Ledarna får möjlighet att vara med på utbildningar och spelare får komma hit och känna hur den här miljön är. Det blir en morot och inspiration, säger Christian Mascayano som är verksamhetsutvecklare och ungdomsansvarig.

IFK Norrköping är mycket glada över att få med Adas United i Fotbollsfamiljen – och på så sätt också bredda kontaktnätet för Fotbollsfamiljen geografiskt i Norrköping.

  • Vi har velat utöka lagen som är med i Fotbollsfamiljen och som ligger nära oss i Norrköping. Det är naturligt att vi har lite fler föreningar som ligger oss nära i regionen. Sen så vill vi att Fotbollsfamiljen ska växa och bli långsiktigt. Vi vill vara i olika geografiska delar i stan och det känns jättebra att få med Adas – som har en verksamhet som är på gång framåt. Det var en naturlig förening för oss att vända oss till, säger Marcus Egnell som är ansvarig för Fotbollsfamiljen.

Vi välkomnar Adas United IF ännu en gång in i Fotbollsfamiljen. En längre intervju med Christian Mascayano och Simon Dogan kommer finnas att läsa i tidningen “IFK i samhället” som kommer ut i månadsskiftet.

Annonser