IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 februari, 2022

Abrahamsson: “Väldigt smickrande och hedrande”

Imorgon går IFK Norrköpings årsmöte av stapeln. “Som föreningsmänniska tackar man inte nej när man får en fråga från Sveriges finaste klubb”, säger Jörgen Abrahamsson, som föreslås som ny suppleant.

Sakarias Mårdh, Patrik Jönsson, Nils Ringborg, Jessica Steen, Jonas Lind, Pia Berglund, Ingela Andersson, Jörgen Abrahamsson. Så lyder valberedningens förslag till ny styrelse.

Sju av åtta känner vi igen från styrelsen från föregående år. Den åttonde är Jörgen Abrahamsson, som föreslås som suppleant.

  • Jag är född och uppvuxen i Finspång och har sysslat med idrott i hela mitt liv. Mycket fotboll och – framför allt – bandy. På fritiden umgås jag med min fru och mina två barn, och den tid som blir över lägger jag på att spela golf, säger 54-åringen.

Jörgen Abrahamsson har under sin karriär bland annat varit vd och produktionsdirektör på Gränges Sweden AB. Idag jobbar han som vice president på Gränges Europe, med fokus på projekt och förbättringsarbete i företagets tre europeiska fabriker.

  • Jag har varit IFK-supporter sedan jag var liten. När jag mellan 15-25 år var jag en frekvent besökare på Parken, under senare år har jag varit där lite mindre men jag har alltid följt IFK. När jag tittade som mest var det Janne Svensson, Janne Hellström och Peter Lönn och de grabbarna som spelade.

Jörgen beskriver sig själv som en föreningsmänniska. Idag sitter han i FAIK Bandys (Finspångs AIK Bandy) styrelse och genom åren har han också varit spelare, tränare och sportchef i klubben.

  • Jag har suttit i både professionella och ideella styrelser, och när man får en fråga från IFK Norrköping är det väldigt smickrande och hedrande. Som föreningsmänniska tackar man inte nej när man får en fråga från Sveriges finaste klubb.

Vad skulle du kunna bidra med i styrelsen? 

  • Jag har lång erfarenhet från arbete i ledande funktioner i mitt arbetsliv. Jag har jobbat som chef på rätt så höga nivåer i 20 år och vd i många år, så jag har stor erfarenhet av ledarskap. Den andra delen är mitt engagemang i föreningslivet. Den tredje delen är att jag hoppas att få IFK Norrköping mer på kartan i Finspång. Jag har ett stort kontaktnät här, både bland folk i allmänhet och i företagen, svarar Jörgen.

 

Annonser