IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 juni, 2022

Abdulrazaq Ishaq klar för den belgiska storklubben Anderlecht

Den 20-årige talangen Abdulrazaq Ishaq är klar för den belgiska storklubben Anderlecht och lämnar därmed IFK Norrköping. “Till föreningen vill jag säga tack, tack och tack. Vi kommer att ses igen i europeiska tävlingar”, säger han.

IFK Norrköping hade haft ögonen på den unga och talangfulla Abdulrazaq Ishaq länge innan föreningen värvade honom i maj 2020. Ishaq blev snabbt känd för sin snabbhet och teknik och har växt upp och utvecklats som fotbollsspelare i föreningen.

  • Jag började min professionella karriär i IFK Norrköping och det är något jag kommer ha med mig för alltid, att få bära vitt och blått har varit ett privilegium. Jag har utvecklats till att bli den fotbollsspelare jag är i dag på grund av IFK. Alla välkomnade mig och behandlade mig som att jag var en del av deras familj. IFK är hemma för mig, säger Abdulrazaq Ishaq.

Alla visste att den här dagen, då han skulle bli såld till en storklubb utomlands, skulle komma.

Nu är den dagen här.

Abdulrazaq Ishaq är klar för den belgiska storklubben Anderlecht i Bryssel.

  • Det är alltid svårt att säga hej då och jag kan inte riktigt hitta rätt ord. Men i fotbollsvärlden händer saker som detta hela tiden, säger han och fortsätter:
  • Till alla supportrar vill jag säga tack för all den kärlek och support ni gett mig från start. Ni har alltid varit 110 procent bakom oss och jag kommer sakna er och atmosfären här. Till föreningen vill jag säga tack, tack och tack. Vi kommer att ses igen i europeiska tävlingar.

Så här säger tillförordnade sportchefen Tony Martinsson om Ishaq:

  • “Ishi” kom ju hit i olika perioder innan vi kunde skriva ett avtal med honom och han är en fantastisk person som har en enorm arbetskapacitet över hela planen och kan spela på många positioner i det offensiva. Detta betyder att vi återigen har utvecklat en ung spelare hos oss som tar nästa steg till en stor klubb. Han har gjort stora framsteg och avtryck hos oss och vi önskar honom lycka till framöver.

Det är en väldigt duktig fotbollsspelare som lämnar – och det betyder också att det finns en lucka att fylla i truppen.

  • Ishaq har varit en uppskattad och viktig del av lagbygget under de två senaste åren. Att han skulle vidare ut i Europa stod klart relativt tidigt då det funnits ett stort intresse kring honom under lång tid. Den här övergången är viktig för IFK:s långsiktiga ekonomi samtidigt som den ger större möjligheter att värva nya intressanta spelare redan i sommar, säger ordföranden Sakarias Mårdh.
  • Truppens sammansättning jobbar vi med kontinuerligt och självklart måste vi stärka upp på Ishaqs position framöver, säger Tony Martinsson.

IFK Norrköping önskar Abdulrazaq Ishaq ett stort lycka till! 

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Annonser