IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 juli, 2021

Abdulrazak inför MFF: “Vi måste ha en bra kommunikation”

Ishaq Abdulrazak gjorde sin debut i allsvenskan med IFK Norrköping mot Kalmar FF den 14 juni 2020. Sedan dess har han tagit klivet till att bli en spelare att räkna med från start. “Vi behöver tre poäng och jag kommer göra allt för att hjälpa laget”, säger han inför matchen mot Malmö FF.

Den 19-årige IFK-mittfältaren Ishaq Abdulrazak har gått från klarhet till klarhet sedan han tog klivet in i föreningen. Än så länge har han dock inte fått vara med om att ha stödet från supportrarna i ryggen från läktaren på grund av pandemin. Men i matchen mot Malmö FF, när allsvenskan startar på nytt under lördagen, kommer han få känna på hur det känns. Även om det ännu inte är tillåtet att öppna upp arenorna fullt ut runt om i Sverige.

  • Det kommer vara en tuff match mot Malmö men vi kommer komma ut starkt. Vi behöver de tre poängen och jag kommer göra mitt bästa för att hjälpa laget. Det kommer bli riktigt roligt att ha fansen på läktaren för första gången. Jag tror det kommer hjälpa oss. Vi behöver dem, säger han med ett leende.

Vad är nyckeln för att vinna matchen?

  • Vi måste ha en bra kommunikation och spela för varandra. Om det är någon som gör någonting fel måste vi kommunicera. Det är viktigt.

Vad känner du över ditt egna spel nu jämfört med förra säsongen? 

  • Det känns väldigt bra och jag känner att jag förtjänar min plats eftersom jag har tagit till mig av allt som Rikard (Norling) sagt till mig. Jag kommer ge hundra procent och vara fokuserad. Jag vet att det är ett bra lag vi möter och det gäller att alla ger hundra.

IFK Norrköping – Malmö FF: Allsvenskan, lördag 3/7 kl 15.00, Platinumcars Arena, discovery+.

MATCHVÄRD: REJMES – VI TÄNKER PÅ DIG

Annonser