IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 oktober, 2024

Första starten på 14 månader: “Vill bidra mer offensivt”

Oves match gav en poäng efter Arnór Traustasons kvittering. Det var även Jacob Ouro Ortmarks första allsvenska start sedan augusti 2023. “Fantastiskt att vara tillbaka”, säger mittfältaren efter 1-1-krysset mot Brommapojkarna.

En fin hyllning och mycket känslor när Ove Kindvall förevigades på Södra Promenaden före avspark.

Det saknades inte laddning i höstluften när hemmamatchen mot BP blåstes igång heller.

Viktiga poäng på spel i kampen om nytt allsvenskt kontrakt och ett tidigt baklängesmål bakom David Mitov Nilsson – men IFK skakade av sig underläget, spelade upp sig och Arnór Traustason tog Kamraterna tillbaka in i matchen.

David Moberg Karlsson snurrade, bjöd på ett par överstegsfinter och lättade in bollen med känsla. “Trasten” lättade till väders och skallade dit kvitteringen.

I andra halvlek hade Traustason även ett andra mål i nät – men vinkades av för offside.

  • Är det offside på Trastens mål? Det är en hårsmån i så fall va?, säger Jacob Ouro Ortmark som var åter i startelvan.

Senast det hände: augusti 2023.

En match när IFK-mittfältaren slet av korsbandet och tvingades till en lång skadefrånvaro.

När 27-åringen fick veta att han skulle starta infann sig bekanta känslor.

  • När jag vaknade i morse kände jag verkligen igen matchkänslan, men jag tycker att jag kände mig lugn. Sen hade kroppen en viss anspänning såklart. Men det var underbart att vara tillbaka, säger Ouro Ortmark som satte sig ned tidigt i matchen och fick medicinsk assistans.

Tidig krampkänning?

  • Det var inte kramp. Mer ett nyp. Jättekonstigt. Det kanske var med anspänningen. Att kroppen reagerade på allt.

Det är en besvikelse med en poäng som matchen ser ut?

  • Ja, som matchen blev. Det tycker jag. I andra halvlek så spelar vi på deras planhalva och har lägen. Jag vill kunna bidra mer offensiv tredjedel. Mer genombrottskraft, men det kommer. Det är en fin press som jag gillar. Annars ska man inte spela fotboll. Det kan vara en viktig pinne. Att åka ned till söndag till Värnamo när det betyder så mycket, oavsett om det är i botten eller inte, är en häftig grej. Det ska bara göras, säger Jacob Ouro Ortmark om söndagsmatchen i Småland mellan tabellens 13:e lag (Värnamo) och allsvenskans tolva, IFK Norrköping.

Andreas Alm:

  • Vi kommer till de inläggslägen som bjuds och jag tycker att vi får in bollen i olika perioder på ett ganska bra sätt. Kanske att vi hade kunnat haft lite fler spelare inne. Vi kunde haft ett bättre bollinnehav i första. I andra kommer vi i våg efter våg men det är inga stora målchanser, mer möjligheter till att skapa målchans. På så sätt är det bra, men vi hade gärna vunnit idag.

IFK Norrköping-IF Brommapojkarna 1-1 (1-1) 

Målen: 0-1 (19) Theo Bergvall, 1-1 (45+1) Arnór Traustason.

Varningar, IFK: Christoffer Nyman, Jesper Ceesay.

BP: Martin Vetkal.

IFK: David Mitov Nilsson – Dino Salihovic, Max Watson, Amadeus Sögaard, Yahya Kalley – Jesper Ceesay, Jacob Ouro Ortmark (74), Arnór Traustason, Moutaz Neffati (90+2), David Moberg Karlsson (63) – Christoffer Nyman.

Ersättare: Laorent Shabani (63), Vito Hammershöy-Mistrati (74), Tim Prica (90+2), Marcus Baggesen, Carl Björk, Anton Eriksson, Kristoffer Khazeni, Ture Sandberg, David Andersson.

Domare: Joakim Östling.

Publik: 5 521.

 

 

Annonser