19 oktober, 2024

Tre poäng och hållen nolla i Örebro

Anfallsduon Wilma Leidhammar och Sara Kanutte Fornes gjorde varsitt framåt, nollan hölls intakt bakåt och IFK Norrköping vände hem från Örebro med tre poäng.

IFK Norrköping reste till Närke för säsongens näst sista bortamatch med en god känsla. Femma i tabellen – med mycket luft både uppåt och nedåt – och i ryggen fanns en stark prestation mot Rosengård.

Annat läge var det för hemmalaget. KIF Örebro slåss för sitt allsvenska kontrakt och var i stort behov av poäng för att ta sig förbi AIK och upp på kvalplatsen.

I första halvlek skapades några halvchanser åt båda håll, framför allt genom fasta situationer. Bollinnehavet delade lagen på och IFK Norrköping klarade inte av att få något riktigt grepp om matchen, bortsett från i korta perioder.

I andra halvlek fick IFK Norrköping bättre kontroll på matchen, och i mitten av halvleken togs ledningen. Wilma Leidhammar vände upp utanför straffområdet och drog till med ett lågt distansskott som letade sig in i mål bakom målvakten.

När klockan tickade mot full tid sattes spiken i kistan. Unga isländskan Sigdus Bardardottir visade fin speluppfattning när hon märkte att det fanns läge att skicka iväg ett snabbt inkast. Det långa kastet ställde backlinjen, men inte Sara Kanutte Fornes som löpte sig till ett friläge. Ensam med målvakten visade hon kyla och rullade enkelt in 0-2 – matchen avgjord.

Nu väntar landslagsuppehåll innan de två sista omgångarna: Piteå borta och AIK hemma.

KIF Örebro – IFK Norrköping 0-2 (0-0): Obos Damallsvenskan, 19 oktober 2024, Behrn Arena

Målen: 0-1 Wilma Leidhammar 64′, 0-2 Sara Kanutte Fornes 87′.

Startelvan: Caroline DeLisle – Maja Regnås Valcic (60′), Maya Antoine, Ebba Handfast – Dana Leskinen (60′), Fanny Andersson, Carrie Jones (83′), Vesna Milivojevic (83′) – Sara Kanutte Fornes (90′), Wilma Leidhammar.

Ersättare: Sofia Hjern, Elin Rombing (60′), Alexandra Hellekant (90′), Elsa Burvall, Viktoria Veber (83′), Sigdis Bardardottir (60′), Svea Rehnberg (60′).