IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 oktober, 2024

Andreas Alm inför måndagsmatchen mot Brommapojkarna

Landslagsuppehållet är över. Det är dags för Kamraterna att spela match igen. Här är Andreas Alms tankar inför Brommapojkarnas IF på måndag.

Andreas Alm om…

…Brommapojkarna:

  • Jag tror de kommer med vad de gjort hela säsongen: en förmodad skyttekung i allsvenskan. Ett rörligt spel som gör att de alltid skapar målchanser och släpper till målchanser. Jag tror inte att de har slagit av på takten med segern senast mot Västerås. BP är ett lag som kör sitt. De är ganska obekymrade av hur tabell och andra lag ser ut.

…hur det varit att gå och vänta på att få spela den här matchen över ett landslagsuppdrag:

  • Jag tror inte att det är någon som riktigt går och väntar på det på det sättet. Alla vet att det skulle bli ett break och att vi spelar bland de sista i omgången. Vi vet att matchen kommer sist på måndagskvällen. Anspänningen kommer på matchdagen snarare. Alla vet ju hur det är. Det är fotbollsspelare. Det är ingen idé att gå och glidtackla på Södra Promenaden. Man ska spela matchen på måndag kväll.

…hur han resonerar gällande Christoffer Nyman:

  • Vi vet inte hur vi kan använda honom före söndag. Då kan vi mer säga något. Han är fortfarande i en form av upptrappning av träning. Vi får de mest förnuftiga svaren från honom själv när vi kommer dit. Jag känner mig ganska lugn i det. Är det så att han inte kan spela så får han vila en vecka till och vara redo mot Värnamo. Det är ganska enkelt för oss.

…relationen till Ove Kindvall som kommer få sin staty avtäckt på Södra Promenaden före match:

  • Den bild jag har är den som rullas på tv. Jag har aldrig sett honom spela live, men en alltid vänlig och varm människa när man har träffat honom i andra sammanhang. Strålat igenom hur han är som människa.

…det är viktigt att värna våra stora spelare och historia:

  • Ja. En stor fråga, men det tycker jag. I och med att vi inte vet vad framtiden ger oss så är det bra om vi skapar vår historia med del av det som skett. Det tycker. Ett sånt stort namn och stor spelare gör att människor som får välja sitt förhållande till den delen av historien och till Ove och det stärker gemenskapen.

Läs mer om skadeläget med fysioterapeuten Kristoffer Karlsson. 

Sista träningen innan matchen, på söndag, är träningen öppen de första 20 minuterna och Peking Fanz uppmanar till god uppslutning för att tagga igång grabbarna. Träningsstart 10.00, entré vid Curva Nordahl – vi ses! 

IFK Norrköping – BP: måndag 21/10, 19:00 Allsvenskan omgång 27, PlatinumCars Arena, MAX

Annonser