6 oktober, 2024

Kapten Andersson på Grimsta: “En stark seger”

Kamraterna hämtade tre poäng på Grimsta IP när Wilma Leidhammar blev matchens enda målskytt. “En stark seger som gav tre sköna poäng”, summerar Fanny Andersson efter slutsignal.

Första halvlek slutade mållöst trots att IFK ofta kom till avslut. Däribland ett läge när Ebba Handfast löpte längs Maya Antoines inlägg, men dessvärre avslutade utanför.

Kamraterna fick sitt mål i andra halvlek. Ett fint anfall som började nere på Carrie Jones förflyttades ut på högerkanten där Elin Rombing passade upp i ytan framför Svea Rehnberg. Yttern slog in passningen snett inåt bakåt i en helt tom yta i straffområdet och framrusandes kommer Wilma Leidhammar som lugnt och behärskat placerade in ledningsmålet. BP tryckte på för sin kvittering, och IFK blev låga i perioder, men de överlevde hemmalagets forcering.

Kapten Fanny Andersson efter vinsten:

• En stark seger som gav tre sköna poäng!

Vad tycker du om första halvlek, där vi skapar en hel del lägen men inte får in bollen?

• Första halvlek är böljande, bägge lag får stora ytor att jobba i och lite att vi turas om att få boll och direkt attackera Vi skapar flera bra chanser, det är en ganska bra halvlek men vi hade behövt sätta något av de bättre lägena vi skapar.

Vi gör vårt mål i andra halvlek men mot slutet blir vi rätt så låga, de får mer boll och kan anfalla mer. Ska vi vara lite självkritiska över att vi inte har mer kontroll i slutet av matchen?

• Jag tycker vi hanterar det bra, vi är trygga i det låga försvarsspelet. Speciellt när vi gick över till fembackslinje. De slog in några bollar men backlinje och målvakt hade koll. Det kändes bra men klart vi hade kunnat kontrollera det bättre i andra halvlek.

BP – IFK Norrköping: 0-1 (0-0) OBOS Damallsvenskan omgång 22, söndag 6/10 klockan 13:00, Grimsta IP

Mål: 1-0 Wilma Leidhammar 57′

Startelvan: Caroline DeLisle – Elin Rombing, Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary – Carrie Jones (90+1), Fanny Andersson – Svea Rehnberg (82′), Wilma Leidhammar, Dana Leskinen (63′) – Sara Kanutte Fornes

Ersättare: Sofia Hjern, Maja Regnås Valcic (82′), Elsa Burvall (63′), Viktoria Veber (90+1′), Sigdis Bardardottir, Alexandra Hellekant