2 oktober, 2024

Regnås Valcic efter segern i cupen: “Jättekul att vara vidare”

IFK Norrköping avancerade till Svenska cupens gruppspel genom att slå Eskilstuna United med 2-1. “I första halvlek hittade vi in i bra ytor genom deras lagdelar, hade högt bolltempo och fick dem att springa mycket. Vi skapa många chanser och tyvärr var de små marginalerna emot oss i några anfall”, sa Maja Regnås Valcic om första halvlek där IFK gjorde bägge sina mål men träffade virket tre gånger.

IFK dominerade den första halvleken och Wilma Leidhammar nickade tidigt in ledningsmålet efter assist av Sigdis Bardardottir som startdebuterade för Kamraterna. Virket gäckade IFK, Leidhammar träffade både ribba och stolpe varsin gång samtidigt som Svea Rehnberg också prickade ribban. Lyckligtvis fick de två anfallarna jubla igen när Svea slog in Wilmas inlägg till 2-0 i slutet av första halvlek.

IFK radade inte upp lägen i den andra halvleken och Eskilstuna växte sig in i matchen, utan att för den delen hota mycket. Snarare var det IFK som sökte efter sitt tredje mål. Alexandra Hellekant var riktigt nära när hon mötte Sam Carys inlägg på volley bara meter från mål, men målvakten lyckades knipa bollen. Nerv infann sig dock i slutminuterna när Eskilstuna fick in en boll via Moa Selling men IFK kunde hålla undan de få minuterna som återstod till 2-1 seger. Därmed blev IFK Norrköping klara för gruppspel i Svenska cupen 2025.

Maja Regnås Valcic om segern:

• Jättekul att vara vidare i cupen!
  • I första halvlek hittade vi in i bra ytor genom deras lagdelar, hade högt bolltempo och fick dem att springa mycket. Vi skapa många chanser och tyvärr var de små marginalerna emot oss i några anfall.

Att hålla det höga bolltempot var en av utmaningarna denna match, hur gjorde ni för att få det att funka?

• Det är verkligen den tuffaste utmaningen när man möter ett lag från en lägre division. Det är bara påminna varandra och göra sitt i passningsspelet.

Vad tycker du om andra halvlek?

• Det är lite sämre i andra, vi bjuder in dem lite grann och jag vet inte riktigt varför. De får mer boll, kan kontra lite mer samtidigt som jag tycker att det är stabilt fram till 70-75. Då blir det lite svajigt. Kanske var vi bekväma vid 2-0.

Slutligen, hur kändes det att få spela hela matchen?

• Det var jättekul, det var längesen så det var väldigt kul med 90 minuter i benen.

Viktoria Veber om att äntligen få starta igen:

• Det var jättekul att få spela många minuter igen. Speciellt eftersom jag var skadad och borta länge.

Hur försökte du dig ta dig an matchen?

• Jag försökte komma ner lite för att senare kunna vända upp rättvänd. Då kan jag hitta genomskärande passningar men de var låga och då blir det mycket svårare. Jag behöver fortsätta jobba med fysiken så jag var noga med att snabbt ställa om och spela tufft idag, utan att tumma på mitt offensiva spel.

Eskilstuna United DFF – IFK Norrköping: FT (0-2) Svenska Cupen omgång 3, onsdag 2/10 klockan 19:00, Tunavallen

Mål: 0-1 Wilma Leidhammar 6′, 0-2 Svea Rehnberg 44, 2-1 Moa Selling 90′

Varningar IFK:

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing (58′), Maja Regnås Valcic, Maya Antoine, Freja Lindwall – Viktoria Veber, Elsa Burvall (70′) – Svea Rehnberg (46′), Wilma Leidhammar (46′), Sigdis Bardardottir (80′) – Alexandra Hellekant

Ersättare: Caroline DeLisle, Ebba Handfast, Sam Cary (58′), Fanny Andersson (70′), Carrie Jones (46′), Dana Leskinen (80′), Sara Kanutte Fornes (46′)