IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 oktober, 2024

Traustason om höstspurten “Vi ska göra det här tillsammans”

134 tävlingsmatcher i Allsvenskan och Svenska Cupen för Kamraterna. De kommande tre väger tungt i Arnór Traustasons IFK-karriär. Ett allsvenskt kontrakt ska säkras.

34 mål och 22 målgivande passningar i tävlingssammanhang.

Siffror som avslöjar långt ifrån allt om Arnór Traustasons betydelse för IFK Norrköping.

Islänningen som är inne på sin sjätte säsong i Peking har med åren blivit en profil med en vinnarskalle som smittar av sig.

En mentalitet som är extra viktig i en oviss höst med ett nytt allsvenskt kontrakt på spel. Sista träningen inför Sirius, inledningen på en sträcka med tre raka hemmamatcher, tar den isländske landslagsmannen plats på VM-läktaren för en intervju.

Som vanligt är det inga krusiduller eller onödiga utsvävningar.

  • Vi behöver poäng. Nu har vi tre raka hemmamatcher. Det är läge att försöka utnyttja det på ett så pass bra sätt som vi kan med stöd från läktaren och folket i staden. Göra det här tillsammans. Vi vill säkra kontraktet så fort som möjligt. Det är där vi är just nu, säger “Trasten”.

Ett mållöst möte mot Halmstad var IFK Norrköpings fjärde raka oavgjorda match – men med sex omgångar kvar att spela går det inte att andas ut.

Hur skulle du beskriva stämningen i laget?

  • Det är ganska avslappnat, men folk vet om att vi ligger där vi ligger. Det krävs ett jobb. Det är vad vi tjatat om sedan sommaruppehållet – bra jobb, vinna din en mot en-duell och resten kommer sen. Det är poäng som vi behöver och vill få, säger Arnór.

Fram med den isländska mentaliteten?

  • Ja, bara in och köra. Göra grundjobbet. Ner med skallen, ut och kör. Sen händer det som händer. Man kan inte ge mer än sitt absolut bästa, mer kan man inte begära. Det måste man respektera, sen kommer resultatet ta hand om sig själv. Då löser vi det här.

Under hösten har Traustason missat matcher på grund av skada. Mot Halmstad senast spelade han hela matchen.

Hur känner du dig – är du helt 100?

  • Det har jag inte varit sedan jag var ung, ha ha. Det är fotboll. Det är alltid någonting. Jag känner mig tillräckligt bra för att lira. Jag vill bidra till det här och försöker ta hand om kroppen ännu mer.

Den här säsongen har Traustason startat 21 matcher och bokförts för fyra mål och framspelning. IK Sirius kommer från en 0-2-förlust borta mot BK Häcken och är ett motstånd som IFK-islänningen säger så här om:

  • Jobbiga att möta. De är skickliga. Har effektiva spelare där uppe och effektivt spel. Vi kommer inte ändra någonting vad vi gör utan vara kompakta och inte tillåta dom komma igenom mitten som de vill göra. Där ska vi vara kompakta och göra mål på våra lägen. Ha tålamod. Det är vad som gäller mot Sirius.

Nollan mot Halmstad var David Mitov Nilssons fjärde sedan återkomsten i IFK-tröjan. Traustason hyllar både målvakten och ett annat sommar-nyförvärv, David Moberg Karlsson.

  • Mitov gör otroligt mycket. Han är ju härifrån. Man kan lita på honom. Samma med Moberg, han sprider mycket glädje. En otroligt bra fotbollsspelare. Det är två riktigt bra, stora profiler som har kommit in och som vi har behövt. Jag är otroligt nöjd med dom, säger Arnór Traustason.

Är du den typen av person som läser tabellen, kalkylerar och ser över spelprogram?

  • Nej, nej. Jag har alltid varit så att jag inte kollar. Jag vill leva i nuet. Jag kommer hem till barnen efter träning och så har jag träning i morgon igen, eller match. Jag försöker leva i nuet.

IFK Norrköping-IK Sirius, torsdag 3/10, 19:00 PlatinumCars Arena, MAX

Här säkrar du din biljett.

Annonser