28 september, 2024

Målskytten om spelet bakom kvitteringen: “Ett tecken på att vi är ett bra lag.”

Vittsjö radade upp hörnor och tog ledningen i matchens inledning. IFK anpassade sig, växte in i matchen och fick sin kvittering genom Dana Leskinen i andra halvlek. Finskans första mål för IFK som räddade en poäng. “Jag fick intuitionen att slå den på mål och det slutade gott”, sa Dana Leskinen efter fulltid.

Vittsjö öppnade matchen starkast. Den sjunde hörnan för matchen fick man redan i den 19:e minuten och det var i dess efterspel som Sandra Lynn nickade in matchen första mål. IFK höjde sig omgående. I resterande del av första halvlek slog IFK sju avslut, närmst kom Wilma Leidhammar när hon prickade ribban.

IFK behöll spelövertaget till andra halvlek. Wilma Leidhammar slog ut bollen ut till Dana Leskinens högerkant och finskan avancerade mot mål. Dana avslutade och Vaughan i kassen snuddade vid bollen som ändå gick in i bortre. Kvittering IFK och Dana Leskinens första mål i IFK-tröjan. Kamraterna jagade efter ledningsmålet men de kom inte längre än ännu en ramträff från Leidhammar. Delad poäng på PlatinumCars Arena.

Målskytten Dana Leskinen efter matchen:

• Jag fick bollen ut mot min kant och upptäckte att jag hade ytan att driva mot mål. Jag väljer att gå vänster om min försvarare, då brukar jag slå inlägget men jag märker att skottläget finns. Jag fick intuitionen att slå den på mål och det slutade gott!
  • Det kändes, för mig, som att vi spelade in i deras press litegrann. Att vi spelade lite som de ville. Vi hade inte vinklarna, det blev för tätt med mera. Sen positionerade vi oss bättre vilket öppnade hela spelet och då finns alternativen och dynamiken som gör att vi växer in i matchen. Vi lyckades ändra vårt spel under matchens gång, det är inte alla lag som klarar av att göra. Ett tecken på att vi är ett bra lag.

IFK Norrköping – Vittsjö GIK: 1-1 (0-1) OBOS Damallsvenskan omgång 21, lördag 28/9 klockan 15:00, PlatinumCars Arena

Mål: 0-1 Sandra Lynn 21′, 1-1 Dana Leskinen 55′

Varningar IFK: Carrie Jones

Startelvan: Caroline DeLisle – Elin Rombing (89′), Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary – Carrie Jones, Fanny Andersson (72′) – Svea Rehnberg (60′), Wilma Leidhammar, Dana Leskinen (72′) – Sara Kanutte Fornes

Ersättare: Sofia Hjern, Maja Regnås Valcic, Freja Lindwall (60′), Elsa Burvall, Viktoria Veber (72′), Sigdis Bardardottir (89′), Alexandra Hellekant (72′)