23 september, 2024

Cary efter räddade poängen: “Vi slåss för varandra”

Kamraterna vände tvåmålsunderläge till 2-2 på Stockholms Stadion. “Det bästa med denna gruppen är det vi visade idag. Vår tillit till varandra och att vad som än händer så kämpar vi järnet för varandra”, säger ytterbacken Sam Cary efter upphämtningen.

Första halvlek började jämt. Caroline DeLisle, debutanten i målet, stod för en kanon till inspark som gav Dana Leskinen ett farligt en mot en läge.

Sen tog Djurgården över. Först träffade “Blåränderna” stolpen men sen kom också första målet när Mimmi Larsson gjorde 1-0. Bara minuter senare slog Therese Åsland 2-0 på straff efter att Maya Antoine fällt Stinalisa Johansson i straffområdet. Närmsta chansen för IFK blev en nick i ribban av Wilma Leidhammar på hörna.

IFK kom tillbaka starkare i andra halvlek. I en tilltrasslad situation fick Wilma Leidhammar in lagets första mål i matchen. Sam Carys skott i ribban gick ut till Leidhammar som nickade bollen förbi utrusande Elvira Björklund innan den sparkas iväg av försvarare i Djurgården. Men bollen är precis innanför linjen vilket linjedomaren har uppfattat. Den senare delen av andra halvlek är en vild tillställning med chanser åt bägge lag. Och här får IFK sin kvittering. Returen från Alexandra Hellekants avslut studsade ut i straffområdet, närmst stod Sara Kanutte Fornes som placerade in sitt tionde mål för säsongen. Dramatiken var däremot inte över. Djurgården fick in bollen i nät i matchens absoluta slutminuter, men linjedomaren visade på offside. IFK fick med sig en poäng från Stadion efter att ha vänt 2-0 till 2-2 i andra halvlek.

Sam Cary efter drabbningen i Stockholm:

• Djurgården är ett väldigt atletiskt och fysiskt lag. Deras kontringar är farliga, vi hade behövt ha ett större bollinnehav, vara smartare och inte ge dem deras bästa ytor i första halvlek. Det åtgärdade vi efter pausen.
  • Vi låg under med 2-0 i paus men vi hade energi och visste vad vi behövde göra i andra.

Varför slutar matchen 2-2 idag, varför hämtar vi upp underläget?

• Det bästa med denna gruppen är det vi visade idag. Vår tillit till varandra och att vad som än händer så kämpar vi järnet för varandra. Vi tror på varandra, vi slåss för varandra och när vi gjorde första målet så fick vi upp momentumet.

Djurgårdens IF – IFK Norrköping: 2-2 (2-0) OBOS Damallsvenskan omgång 20, måndag 23/9 klockan 19:00, Stockholms Stadion

Mål: 1-0 Mimmi Larsson 24′, 2-0 Therese Åsland (straff) 29′, 1-2 Wilma Leidhammar 52′, 2-2 Sara Kanutte Fornes 90+4′

Varningar IFK: Sara Kanutte Fornes (85′), Maya Antoine (90′)

Startelvan: Caroline DeLisle – Elin Rombing (82′), Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary – Elsa Burvall (46′), Fanny Andersson (89′) – Carrie Jones, Wilma Leidhammar, Dana Leskinen (82′) – Svea Rehnberg (65′)

Ersättare: Sofia Hjern, Maja Regnås Valcic, Freja Lindwall (82′), Viktoria Veber (89′), Sigdis Bardardottir (82′), Alexandra Hellekant (65′), Sara Kanutte Fornes (46′)