IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 september, 2024

Öppet IFK-hus på Kulturnatten: “Vi tar med besökarna överallt”

IFK Norrköping bjuder in till en historisk rundvandring. “Älskar man Norrköping kommer man älska den här turen”, säger Mats Willner om Kulturnattens öppna hus.
Nyfiken på hur det ser ut i det innersta innersta av IFK Norrköpings hem?
Här är din chans.
Portarna till den 121-åriga arenan slår upp på lördag för en heldag där fotbollen blir en given och naturlig del av Kulturnatten.
  • Jag upplever att det finns en otrolig nyfikenhet hur det ser ut på arenan. Vad händer under ytan? Här tar vi med besökarna överallt. Det innersta innersta, säger Mats Willner, verksamhetsutvecklare i IFK Norrköping, som kommer att leda turerna tillsammans med Gunnar Hagberg.

Här saknas det inte kunskap på området.

  • Gunnar sitter på en enorm kunskapsbank rent generellt och inte minst om arenan. Han har ju faktiskt skrivit en bok om arenan när den fyllde 100 år. Hans kunskapsbank passar perfekt in här, fortsätter Mats Willner

 

Du som är nyfiken på att se PlatinumCars Arena inifrån kan se fram emot en rad intressanta stopp under resan.
Konstnären Liselott Grenblad och Marcus Gustafsson, personen bakom Instagram-kontot IFK Lego, kommer visa upp och berätta om sina respektive verk.

Dessutom är Jan Melle och Mattias Heikki på plats för att signera sin “Handbok för idrottsföräldrar” som nyligen gavs ut i bokform.

  • Det finns även fribiljetter att hämta till damernas match mot Vittsjö på kvällen, berättar Mats Willner som ser fram emot en späckad heldag.

Att bjuda in supportrar till en av landets mest legendariska idrottsplatser ska bli något återkommande.

  • Älskar man Norrköping kommer man älska den här turen. IFK Norrköping är så mycket av den här stadens historia. Det finns så mycket berättelser att berätta. Vad som är oroande är att vi bara avsatt en timma per tur. Herrlaget kommer att träna före avresan till Halmstad så det finns även en chans att lyckönska laget inför avresan, säger Willner.

Kulturnattens guidade turer är starten på att lyfta fram och minnas IFK-historien i en ännu större utsträckning.

  • Jag tror det är första gången IFK Norrköping tar sådan plats i Kulturnatten och att vi spelar match också gör det extra speciellt. Fotboll är kultur. Det är en häftig chans att se vårt högt flygande damlag som redan har slagit alla rekord. Det är fri entré hela vägen, både till den guidade turen och matchen. Det som är extra kittlande är att det inte har gjorts i det här formatet någon gång. Förhoppningsvis är det starten på något som vi kommer återkomma till.

Du menar varje Kulturnatt?

  • Jag hoppas oftare än så. Att vi gör det här på Kulturnatten är givet, men turerna är förhoppningsvis något som vi kommer att kunna ha mer på en regelbunden basis från och med nu och skapa ett eget IFK-museum.

Berätta mer

  • Vi kan inte ha en inlåst historia. Den måste berättas mer öppet. Fler måste få ta del av den, men här kan vi återkomma längre fram, säger Mats Willner.

Lördagens program:

11.00 start för första guidade turen med Gunnar Hagberg och Mats Willner. Samling vid Gunnar Nordahl-statyn.
12.30 start för andra guidade turen.
11.30-13.30 Jan Melle och Mattias Heikki signerar sin “Handbok för idrottsföräldrar” i restaurangen.
15.00 avspark IFK Norrköping-Vittsjö – Fribiljetter finns att hämta ut på www.ifknorrkoping.se
Restaurangen håller öppet från klockan 12:00. Där erbjuder vi pumpasoppa, hembakt bröd och bubbel för 179 kronor.
Under rundvandringen kommer Liselott Grenblad att visa upp sin konst, diskutera supporterkonst och sälja prints.
Du träffar även Marcus Gustafssons vars lego-kreationer är väl värda att uppleva.
Dessutom så är IFK-shopen vid Curva Nordahl öppen.
Där hittar du fyra glöggmuggar för 249 kronor. Ordinarie pris 396 kronor.

Annonser