IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 september, 2024

Vito poängräddare – igen: “Supersbub? Jag är hellre en superstarter”

Vito Hammershöy-Mistrati gjorde det igen. En sen kvittering räddade en viktig IFK-poäng i Stockholm – men dansken vill inte kallas för supersub. “Hellre superstarter”, ler han.
2-1-nick i nät på stopptid mot Västerås.
En sträckt 3-3-vrist mot Häcken innan landslagsuppehållet och så i huvudstaden när IFK Norrköping gasade i kvitteringsjakten mot Hammarby.
Vito Hammershöy-Mistrari har ett sinne för att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och klev fram som poängräddare i matchminut 87.
  • En viktig poäng. Det är inte ofta IFK tar poäng här. En poäng här är jättebra, myser han i den mixade zonen.

Andreas Alms trippelbyte i andra halvlek gav effekt.

Hammershöy-Mistrati, David Moberg Karlsson och Tim Prica kom in med energi som gav spets och tryck.

När kvitteringen kom var det Prica som snodde bollen, startade kontringen och en annan inhoppare, Isak Andri Sigurgeirsson, hotade i boxen.

Bollen letade sig fram till Vito som skickade in kvitteringen.

Igen.

  • Jag ser att Moberg får en bra touch och jag vet vilka löpningar jag ska ta i boxen. Jag var säker på att sätta den. Om man inte gjort mål på ett tag kan man tänka mycket, men när bollen kommer nu ser jag bara målet.
Och ni gör det igen med en sen kvittering?
  • Ja, men jag tar hellre en ledning men det är som det här. Vi får ta segrarna nu, menar Vito som fick smickrande ord av tränaren Andreas Alm på presskonferensen.

IFK-tränaren:

  • Vito vill absolut spela. Han är inte nöjd med att vara utanför laget, men den energi han visar tillsammans med gruppen på träning och att behåller sin kvalité gör ju att det är ganska lätt att se möjligheten med honom när man kommer till byteslägena. Jag är glad för hans skull. En väldigt varm människa som bidrar mycket till oss som grupp.

Vito uppskattar berömmet från Alm.

  • Jag håller med, men jag har haft en period där jag inte varit den bästa versionen av mig själv men nu är jag tillbaka.

Det blir svårt att sudda bort stämpeln som “supersub” nu.

  • Kanske… Men jag hellre superstarter, säger poängräddaren och ler. Just nu är jag där, avbytare, men jag hoppas kunna starta snart.

Om Vitos offensiva framfusighet och effektivitet såg till att Peking kunde åka hem med en poäng så var Amadeus Sögaards insats i andra änden av planen lika viktig.

Mittbacken fick spela i avstängde Max Watsons frånvaro – och var klockren.

  • Amadeus är resolut och vinner sina dueller och är även bra med bollen. Tim kommer också in tillsammans med Moberg och mig och Isak. Det gör skillnad, berömmer Vito.

Amadeus Sögaard själv om sin match:

  • Det kändes bra idag. Idag var det jag mest lik Amadeus från förra året. Det tog ett tag, men det var skönt att få göra en insats där man kan se sig själv i spegeln och känna att man gjorde det bästa man hade i sig för dagen. Sen vill man självklart göra saker och ting bättre. Man ser misstagen i stället för de bra grejorna man gör men självklart skönt att komma härifrån med poäng.
Det finns lättare platser att kastas in på inför 23 000 åskådare mot ett topplag på bortaplan?
  • Jag har fått ganska tuffa matcher: AIK borta, Bajen borta, Göteborg borta, Djurgården hemma och Elfsborg hemma… Det har bara varit toppmatcher för min del och det är kul. Jag försökte bara gå in med klart huvud idag och inte tänka så mycket. Innan kanske man tänkt för mycket på restriktioner och sånt där. I dag spelade jag mitt spel och mer på mina styrkor. Skönt att känna att man gör en bra prestation, i stället för andra matcher där det inte varit nära gamla Amadeus.
Har det varit tufft?
  • Det är klart det har varit. Jag är här för att göra skillnad. Att få tillbaka oss, IFK, dit vi ska vara. Vi möter ligatvåan och tar en pinne borta. Vi har chanser att ta tre poäng.
Hur var samarbetet med Anton?
  • Bra, bra. Det är klart att lite annorlunda när man inte spelat på två månader, men jag försökte kommunicera mycket, säger Amadeus Sögaard.

 

Presskonferensen med huvudtränarna Andreas Alm och Kim Hellberg

Hammarby IF-IFK Norrköping 1-1 (1-0) 

Målen: 1-0 (45+1) Jusuf Erabi, 1-1 (87) Vito Hammershöy Mistrati.

Varningar, IFK: Jesper Ceesay, Tim Prica.

IFK Norrköping: David Mitov Nilsson – Dino Salihovic, Anton Eriksson, Amadeus Sögaard, Yahya Kalley – Jesper Ceesay, Arnór Traustason – Laorent Shabani (63), Kristoffer Khazeni (63), Moutaz Neffati (78) – Christoffer Nyman (63).

Ersättare: David Moberg Karlsson (63), Tim Prica (63), Vito Hammershöy Mistrati (63), Isak Andri Sigurgeirsson (78), Ture Sandberg, Stephen Bolma, Marcus Baggesen, Åke Andersson, David Andersson.

Annonser