IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 augusti, 2024

OS – en högtid för Vesna: “Jag har turen att heja på två länder”

Serbien mot Australien i en OS-rysare till basketkvartsfinal. Var ligger idrottsgalna Vesna Milivojevics sympatier? “Jag har turen att heja på två länder”.

I början av veckan återvände Vesna Milivojevic till Norrköping och är i full förberedelse att lira allsvensk boll igen.

22-åringen, med föräldrar från Serbien och som vuxit upp i Australien, hann med två veckor Down Under och en samling med det serbiska landslaget (vinst mot Israel, förlust mot Skottland).

  • Skönt att vara tillbaka. Jag har verkligen saknat laget och tjejerna. Jag tog lite ledigt, men som professionell fotbollsspelare så måste du hålla i träningen, säger Vesna som startat elva matcher för Kamraterna.

Facit: Tre mål och två assist.

Hon har starka planer på att fortsätta producera när säsongen går in i andra halvlek.

  • Jag vill spela bra och hjälpa laget. Bidra – oavsett om det är mål eller assist. Jag vill vara mitt bästa jag på planen och vi har potential att ta nästa steg. Jag är nöjd med starten här i IFK. Hur jag inledde säsongen, men man kan alltid vara bättre. Jag vill alltid mer.

Är du självkritisk?

  • Extremt. Jag är hård mot mig själv men så ska det vara. Jag har ett stort driv, höga ambitioner och vill pusha mig själv att bli bättre och bättre.

De senaste två veckorna har idrottsvärldens blickar riktats på Paris och OS som rullar på för fullt.

Vesna Milivojevic med dubbla pass och ett omättat intresse för sport upplever en högtidsstund.

  • Vilket land jag håller på? Båda, skrattar 22-åringen högt. Jag har turen att heja på två länder, Serbien och Australien, och jag älskar OS. Jag ser så mycket jag kan.
  • Jag försöker i alla fall. Häromdagen när Serbien mötte Australien i vattenpolo så vann Australien och samma sak i basketen, de möttes där också, men den matchen vann Serbien. Det är en konflikt, men vem som än vinner så är jag en vinnare också. Basketmatchen var en otrolig match, minns Vesna om drabbningen där Serbien och fixstjärnan Nikola Jokić fick sista ordet.

Är du en sportnörd?

  • Haha. Jag gillar inte statistik och sånt, men det är en stor del av mitt liv. När jag växte upp höll jag på med alla idrotter du kan föreställa dig. Vi lekte och tävlade på gatan och i skolan. Det har hjälpt mig med motoriken. Idag sportar inte unga tillräckligt mycket. De är inte utomhus så ofta på grund av teknologin. När jag var liten hade jag ingen telefon, vi gick ut och lekte i stället. Bollen var alltid med. Rugby är stort i Australien. Basket. Handboll. Och Fotboll, såklart.

När Novak Djokovic gick hela vägen och vann OS-guld var det en speciell stund för Vesna som spricker upp och för ett annat röstläge när hon berättar om serbens senaste titel.

  • Stort. Nu har han vunnit allt som går att vinna.

Annonser