IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 augusti, 2024

Samantha Cary förlänger med IFK Norrköping

Amerikanskan Samantha Cary förlänger sitt kontrakt med IFK Norrköping över säsongen 2025.

Sam Cary anslöt till laget i början av mars och har sedan varit en konstant i IFK-defensiven, faktum är att hon startat samtliga 13 damallsvenska matcher under vårsäsongen.

Utöver att hon varit starkt bidragande defensivt, har Sam också bidragit med ett historiskt mål. Carys nickmål mot Linköpings FC – hennes första mål på seniornivå – säkrade IFK Norrköpings första derbyseger någonsin.

Nu står det klart att Samantha Cary förlänger kontraktet med ytterligare ett år.

  • Jag har njutit av de månaderna jag haft i Norrköping hittills. IFK har en stor tro på mig som spelare, och det har hjälpt mig att bli mer självsäker. Det var inte en fråga för mig om jag skulle skriva på nytt eller inte – det var självklart, säger 23-åringen.

Ett enkelt beslut för Cary, som tycker att IFK Norrköping har något riktigt spännande på gång.

  • Vi har supportrar som hejar vecka ut och vecka in, och vi har ett lag som kämpar och gör det bra på många sätt. Jag tycker inte ens att vi är nära våran topp än och jag vill vara med om att nå den. Under försäsongen – innan vi spelat en enda match – satte vi ett mål att sluta topp sju. Jag tycker att vi kan sätta ännu högre mål framöver, och vi har möjligheten att vara med och slåss mot toppen under de kommande åren. Det handlar bara om att hitta vägen dit.

Cary har snabbt kommit in i laget, och många supportar på PlatinumCars Arena har hänförts av vänsterbackens hjärta och kompromisslösa spelstil.

  • Jag är så tacksam över att jag har fått vara mig själv i Norrköping. Jag är en kämpe som kommer att jobba 100 procent 100 procent av tiden, och hur det har tagits emot av IFK, supportrarna och staden är verkligen fantastiskt. Jag vill bidra med den personligheten och karaktären varje dag, men utvecklas som spelare: mitt passningsspel och bli en bättre spelfördelare. Det finns många aspekter jag kan utveckla här, men samtidigt behålla mitt trade mark med “fighting instinct”.

Sportchef Dennis Popperyd om förlängningen:

  • Sam har vuxit ut till något av en publikfavorit för hennes slit och vilja på planen. Hon är en riktig glädjespridare och en lagkamrat som ger energi till hela laget. Hon är en typisk amerikansk spelare som springer mycket och slår gärna längre bollar, vilket hon är bra på med sin fantastiska vänsterfot. Hon tar steg i det kortare passningsspelet också och blir bättre och bättre. Vi är jätteglada över att förlänga med Sam.

 

Annonser