IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 augusti, 2024

Svea äntligen skadefri och spelsugen: “Jag har längtat”

När ledbandet i foten gick av hade Svea Rehnberg, 20, en lång väg tillbaka. Nu har hon avverkat den – och suktar efter att släppas loss på planen. “Jag har längtat”, säger hon.

Svea Rehnbergs fotskada tog månader att bli kvitt. Nu har 20-åringen två hela träningsveckor bakom sig och vågar att fästa blicken framåt.

  • Det är en skada som självläker.
    Det behövdes ingen operation. Jag känner av det lite grand men det är inget som stör. Jag är spelsugen. Det är kul att vara tillbaka. Jag har längtat, säger Svea efter avslutad fredagsträning

Hur har det varit att stå vid sidan?

  • Klart att det är jobbigt. Man vill vara på planen och inte jogga bredvid eller vara i gymmet hela tiden. Jag tycker att jag har jobbat på bra, tränat på och det gör att jag kan vara redo för match så pass snart efter att ha varit borta så länge.

Nu har Tor-Arne Fredheim ytterligare en spelsugen och frisk kraft att tillgå.

  • Jag vill konkurrera om en plats och spela i allsvenskan i höst. Jag jobbar på 100 procent varje träning, mer kan jag inte göra, fortsätter Svea. Som det känts de här två veckorna så kan jag vara med och spela med en gång. Fysiskt känner jag mig redo.

Med ett par veckors träning efter ledigheten matchar IFK i eftermiddag mot Lidköping hemma på PlatinumCars Arena.

När allsvenskan återstartar så väntar fyra raka bortamatcher enligt följande: 11/8: Kristianstad. 18/8: Växjö. 24/8: Linköping. 31/8: Trelleborg.

Annonser