8 juli, 2024

IFK-DIF: Matchreferat och presskonferens

IFK Norrköping kammade noll i den allsvenska återstarten efter 1-3 mot gästande Djurgårdens IF.

Lagom till avspark hade de mörka molnen som framåt kvällen erövrat Norrköpingshimlen skingrat sig.

Allsvenskan var här igen, och Pekings Tifogrupp visade i vanlig ordning upp ett fantastiskt tifo som hälsade spelarna och de knappa 13.000 på läktarna tillbaka.

IFK Norrköpings första chans kom drygt tio minuter in i matchen. Tim Prica gav Christoffer Nyman en boll att löpa på och kaptenen utmanade sista försvarare – Jacob Une Larsson – för att komma till skottläge. Nyman petade sig förbi i straffområdet och föll i duellen, men situationen lämnades utan åtgärd från de gulklädda.

Istället svängde det åt andra hållet. Gästerna lyfte in ett inlägg mot bortre som nickades tillbaka in i straffområdet, där Denniz Hümmet nådde högst och nickade bollen i mål. Återvändande David Mitov Nilsson var på bollen, men lyckades inte hindra den från att gå i mål.

Målet blev det enda i den första halvleken, som var ganska jämn och fysisk med fyra varningar.

I halvtid genomförde IFK Norrköping ett byte. Tim Prica ersattes av Vito Hammershöy-Mistrati.

Tidigt i andra halvlek skapade IFK ett par chanser i det tilltagande regnet. Vito drog till med ett lågt skott som startdebuterande Ture Sandberg styrde precis utanför stolpen, och Totte Nyman riktade en nick som smet över ribban.

Med timmen spelad tog matchen fart.

Tobias Gulliksen utökade gästernas ledningen i den 60:e minuten. I den 63:e minuten lyfte Isak Andri Sigurgeirsson mot bortre, och bollen letade sig hela vägen in i mål via stolpen. Målet var islänningens andra för säsongen – i hans andra start – och matchen gavs liv.

Reduceringsglädjen blev dessvärre kortvarig. Besard Sabovics frisparksmål i den 68:e minuten innebar 1-3, och Kamraterna lyckades inte skapa de riktiga farligheterna för att få kontakt igen.

Härnäst väntar Västerås SK borta på söndag. Vi ses på Hitachi Energy Arena, Kamrater.

Presskonferens med Andreas Alm och Thomas Lagerlöf hittar du i spelaren nedan.

IFK Norrköping – Djurgårdens IF 1-3 (0-1), Allsvenskan omgång 13, måndag 8/7 klockan 19:00, PlatinumCars Arena

Målen: 0-1 Deniz Hümmet 13′, 0-2 Tobias Gulliksen 60′, 1-2 Ísak Andri Sigurgeirsson 63′ 1-3 Besard Sabovic 68′

Varningar IFK: Tim Prica 16′, Yahya Kalley 33′, Ismet Lushaku 87′

Startelvan: David Mitov Nilsson – Daniel Eid, Max Watson, Amadeus Sögaard, Yahya Kalley (75′) – Arnór Traustason, Ismet Lushaku (90′) – Ture Sandberg (75′), Tim Prica (46′), Ísak Andri Sigurgeirsson – Christoffer Nyman (75′)

Ersättare: David Andersson, Marcus Baggesen (75′), Isak Ssewankambo, Dino Salihovic, Jesper Ceesay (90′), Kevin Höög Jansson, Vito (46′), Kristoffer Khazeni (75′), Carl Björk (75′)

Domare: Joakim Östling

Publiksiffra: 12 636