5 juli, 2024

Tor-Arne Fredheim: “Oerhört skönt!”

IFK Norrköping tog tre blytunga poäng mot Kristianstads DFF. “Alla gick all-in för att visa att vi är ett bra lag idag”, säger Tor-Arne Fredheim efter segern.

En högt sjungande Curva Nordahl välkomnade tabellfyran Kristianstads DFF till PlatinumCars Arena i duggregnet. Vad som följde skulle visa sig vara en mycket fin tillställning.

Den första halvleken var relativt chansfattig och jämn. Ett böljande spel, där lagen delade på jämnt på bollinnehavet.

Närmst i första halvlek var Samantha Cary som fick huvudet på Milivojevic hörna med 25 minuter spelade. Ytterbackens nick tvingade Moa Olsson till en reflexräddning på mållinjen.

Den andra halvleken var desto mer intensiv. IFK gick ut och pressade högt och etablerade sig genast på Kristianstads planhalva.

I matchminut 61′ gav det resultat. Elin Rombing bröt sig loss på högerkanten och slog in bollen på Wilma Leidhammar som stenhårt sköt in ledningsmålet. Äntligen måljubel på PlatinumCars Arena igen.

Men IFK var inte klara.

På stopptid hittade Vesna Milivojevic fram till Alexandra Hellekant i straffområdet. Anfallaren vände och vred för att sedan vackert slå in bollen i bortre – ribba in.

Äntligen tre poäng.

• Det kändes ungefär som ett; äntligen. Vi har inte givit upp tron på att vi kan göra mål för att vi inte gjort mål på några matcher. Det kändes på något sätt genom hela veckan att alla trodde på det, och att alla gick all-in på att visa alla supportar och för dem själva att vi är ett bra lag. Det visar vi idag, säger Tor-Arne Fredheim och fortsätter:
  • Det är en sjukt bra känsla, framförallt eftersom vi nu går på semester att vi kan ta med den här känslan framåt.

Varför vinner vi idag?

• Vi var modiga och störde dem väldigt högt idag. Vi skapade mycket på att vi pressade dem på det sättet. Det modet gjorde att vi vann.

IFK Norrköping – Kristiansstads DFF: 2-0 (0-0) OBOS Damallsvenskan omgång 15, fredag 5/7 klockan 18:00, PlatinumCars Arena

Varningar IFK: My Cato 90′

Mål: Wilma Leidhammar 61′, Alexandra Hellekant 94′

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing, Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary, Sabina Ravnell (72′) – My Cato, Fanny Andersson (93′), Vesna Milivojevic –  Wilma Leidhammar, Sara Kanutte Fornes (81′)

Ersättare: Emma Lind, Maja Regnås Valcic (72′), Freja Lindwall, Elsa Burvall (93′), Alexandra Hellekant (79′), Molly Wiklander