9 juli, 2022

Sent poängtapp mot Degerfors

Viktor Agardius gjorde 1-0 i matchinledningen, och länge såg det ut som att det skulle bli matchens enda. Det blev det inte – på tilläggstid kvitterade hemmalaget till 1-1 och IFK fick åka hem till Norrköping med en poäng.

Redan i den sjätte minuten tog IFK Norrköping ledningen. Jonathan Levi slog en hörna från höger som letade sig hela vägen till Viktor Agardius vid bortre stolpen. Han tryckte bollen i mål och det blev ett förlösande och härligt firande med de cirka 400 tillresta supportrarna på Stora Valla.

Det var en jämn match efter ledningsmålet och lagen turades om att styra spelet, och så värst många chanser skapades inte åt något håll. Mot slutet av halvleken tog IFK över något och kunde gå till paus knappt övertag.

I andra halvlek tog hemmalaget över helt. IFK fick inte låna bollen av Degerfors och blev nedtryckta på egen planhalva.

IFK lyckades inte ta sig ur greppet, och när man äntligen kom upp på offensiv planhalva några gånger mot slutet av halvleken var Degerfors farliga på kontring.

Fjärdedomaren visade upp fem minuters tilläggstid och det såg ut som att IFK skulle klara av att hålla nollan och få resa hem med tre poäng.

I den 94:e minuten fick Degerfors en frispark på offensiv planhalva. Bollen lyftes in i straffområdet där Justin Salmon dök upp med pannan och nickade in 1-1.

Salmon och Agardius slog ihop i samband med kvitteringsnicken och blev liggande i några minuter. Efter en stunds avbrott kunde spelet fortsätta, men något mer mål blev det inte åt något håll innan domaren blåste av matchen i den 100:e minuten.

• Jag är väldigt besviken, vi har just förlorat tre poäng. Vi skulle ha sett till att säkra segern tillsammans, säger Godswill Ekpolo efter matchen.

Degerfors hade spelet och mycket lägen i andra halvlek – kändes det ändå som att ni hade kontroll defensivt?

• Ja, vi kände oss ganska trygga för de skapade inte så många farliga lägen.  Det var okej att de hade bollen, det viktigaste idag var tre poäng.

Kan du hitta något vi kan ta med oss från dagens match?

• Laget jobbade hårt och vi försvarade oss bra och för varandra. Det är tufft att släppa in ett sent mål när vi håller ut så länge.

Degerfors IF-IFK Norrköping 1-1 (0-1), Allsvenskan omgång 13, lördag 9/7 2022, Stora Valla.

Mål: Viktor Agardius 6′, Justin Salmon 94′.

Varningar: DIF: Nikola Djurdjic 45′, Dijan Vukojevic 87′ IFK: Jacob Ortmark 21′, Daniel Eid 39′, Maic Sema 63′.

Startelva IFK: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist (K), Viktor Agardius (90′) – Daniel Eid, Jacob Ortmark, Ari Skúlason, Christopher Telo (69′) – Jonathan Levi, Lucas Lima (69′), Maic Sema (82′).

Ersättare: Otto Lindell, Marco Lund (90′), Dino Salihovic (82′), Edvin Tellgren, Eman Markovic (69′), Darrell Kambem Tibell (69′), Leo Jonsson.