IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 december, 2019

IFK:s akademi får fem stjärnor: “Verkligen på rätt väg”

IFK Norrköpings akademiverksamhet har fått maximala betyget fem stjärnor av Tipselit 2019. IFK klättrar därmed på rankinglistan och passerar Halmstad, Häcken och Djurgården.

IFK Norrköping är en av nio klubbar i Sverige som har certifieringen fem stjärnor på sin akademiverksamhet, och IFK:s 2907 poäng ger en sjundeplats.

– Man ska fostra spelare som spelar elitfotboll, som allsvenskan, superettan och division ett. I år har vi haft många killar som spelat division ett, säger Tony Martinsson, akademichef.

IFK går från fyra stjärnor 2018 till fem 2019 och får hela 521 poäng mer än år 2018 – det är den största poängökningen av alla lag i Sverige.

– Förra året blev vi av med alla poäng för David Mitov, och nu fick vi tillbaka massor av poäng för honom när han stod i Sundsvall. Vi fick också många poäng på att Ken Sema, Mujo (Tankovic) och Tesfaldet Tekie spelade officiella A-landskamper. Vi fick också poäng på att egna produkten Manasse Kusu fick speltid, förklarar Tony Martinsson.

– Det är många bäckar små, vi är verkligen på rätt väg. Det är en kraftfull ökning från gränsen mellan fyra och fem där vi varit tidigare, den passerar vi med marginal.

Förutom hur många spelare från akademin som spelar elitfotboll – det räcker med ett inhopp för att man ska få poäng – är det många andra faktorer som spelar in när akademiverksamheterna granskas: faciliteter, tränarutbildningar, värdegrundsarbete etc.

– Det är jätteglädjande och en stor morot att vi klättrar mot toppen. Nästa mål är att passera 3000 poäng genom att fostra fler spelare som spelar elitfotboll, säger Tony Martinsson.

IFK vill berömma och tacka ledare, tränare, spelare och alla andra inblandade som gör att akademiverksamheten är bland de bästa i Sverige!

HÄR hittar du mer information om certifieringen.

Akademierna med fem stjärnor:
1. Malmö FF, 5310 poäng                       (+1 poäng)
2. IF Brommapojkarna, 4993                  (+415 poäng)
3. IF Elfsborg, 3359                                  (+25 poäng)
4. AIK, 3275                                               (+84 poäng)
5. IFK Göteborg, 3103                              (-47 poäng)
6. Helsingborgs IF, 3021                          (-78 poäng)
7. IFK Norrköping, 2907                  (+3 placeringar/+521 poäng)
8. Halmstad BK, 2784                             (+186 poäng)
9. BK Häcken, 2632                                 (-2 placeringar/ -30 poäng)              

Annonser