IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 juli, 2019

Säsongens bästa spel gav 3–0 på Östersund

Inspirerade, taggade och aggressiva hemmaspelare gav inte Östersund en chans och 3–0-segern kunde faktiskt varit större. “En mycket bra match från vår sida där det bara var positiva delar att ta med”, sa Kalle Holmberg efter skönspelet.

NORRKÖPING
Östgötaportens publik fick se sitt IFK göra en spelmässigt stor insats där man visade upp hela sitt breda register när man är som bäst.
      Ett tryggt bollinnehav och många chanser, men målen lät vänta på sig.
      Men sedan kom de i strid ström.
      Jordan Larsson inledde och Kalle Holmberg spädde på bara sekunder senare.
      – ”Totte” blev rättvänd och drev mot backen innan han la ut den till mig och jag sköt i steget in den i bortre. Det kändes skönt, sa Kalle.
      Välplacerat?
      – Absolut, det var fint, svarade han och log.
      När sedan Christoffer Nyman utökade strax efter paus var det en ledning som hemmaspelarna aldrig släppte. Men istället för att försvara ledningen och vara nöjda gick man ut ännu hårdare och försökte istället utöka målskörden.
      – Vi sa att vi skulle fortsätta på ett den vägen vi satte oss själva i efter första och det tyckte jag att vi gjorde på ett jättebra sätt. En mycket bra match från vår sida. Det är bara positivt. Jag tyckte vi hade bra kontroll på dem, de ville spela nerifrån och vi låste dem ganska bra med ett aggressivt presspel som lönade sig när vi gick hårt på dom, ansåg Holmberg.
      Som avslutade matchen i torsdags mot Saint Patrick’s med ett fint mål och som grädde på moset 90 viktiga minuter i kroppen för en stund sedan.
      – Det är ju matcher man vill spela så det är klart att det är jätteroligt, sen gäller det ju att vara med och ta chansen när man får spela och visa sitt bästa jag. Det har känts bra på träningar och man har gnuggat på bra, tyckte Kalle som verkligen tog chansen.
      Även Christoffer Nyman var lycklig och stolt:
      – Skönt att få vinna eftersom vi förlorade mot dom senast. Vi höll ett högt bolltempo med få tillslag och hjälpte varandra jättebra, både offensivt och defensivt. Vår press bet väldigt bra och vi samarbetade verkligen som ett lag. Vi tar med oss fokuset som vi hade över 90 minuter och det sättet vi arbetade med och utan bollen som var mycket bra, summerade ”Totte”.
      Han slet sina vana trogen och var svårfångad. Också helnöjd med att samtliga tre anfallare fick sätta dit bollen bakom Aly Keita.
      – Väldigt viktigt. Som anfallare vill man göra mål och hjälpa laget, så det var viktigt för allas självförtroenden, sa Nyman och log.
      Henrik Castegren kom in från start och var välplacerad och svårpasserad. Sead Haksabanovic stod för ett fint inhopp och skapade ÖFK-försvaret en massa svårigheter.
      Ja, hela laget förtjänar massvis av beröm.
      Jens Gustafsson var ett enda stort leende, hyllade publiken och önskade ytterligare förstärkning på torsdag inför mötet med lettiska FK Liepāja.
     
Matchfakta: IFK Norrköping – Östersunds FK 3 – 0 (2 – 0)
Målen: 1–0 (42) Jordan Larsson, 2–0 (44) Kalle Holmberg, 3–0 (49) Christoffer Nyman.
Varningar, IFK: -. Östersund: Noah Sonko Sundberg (46).
Domare: Kristoffer Karlsson.
Publik: 6 036.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson (78), Alexander Fransson (52), Simon Thern, Simon Skrabb – Jordan Larsson, Christoffer Nyman (62), Kalle Holmberg.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Kasper Larsen, Guðmundur Þórarinsson (52), Egzon Binaku, Ian Smith (78), Andreas Blomqvist, Sead Haksabanovic (62).
     
     
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Annonser