IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 oktober, 2023

Ravnell: “Bara att fortsätta kämpa”

Gästande Piteå IF tog ledningen i den första halvleken och behöll den matchen ut. IFK Norrköping ryckte upp sig i den andra halvleken men nådde inte hela vägen fram. “En frustrerande match”, tycker Sabina Ravnell.

Föreningen från norr, som jagar Europaplats, tog tag i matchen i inledningen och det mesta av spelet fördes på IFK Norrköpings planhalva.

Efter en kvart fick Piteå utdelning. Katrina Guillou skruvade bollen mot mål och den letade sig in i nätet bakom Emma Lind.

IFK Norrköping hade svårt att ta sig fram till lägen och gästerna hade kontrollen fram till halvtid.

  • Det var en match där vi inte riktigt fick till vårt spel, det är ett tufft lag att möta. Det var mycket avbrott och en frustrerande match för oss alla kändes det som, säger Sabina Ravnell efter matchen.

Efter halvtid ryckte Kamraterna upp sig och tog initiativet i de iskalla vindarna på Platinumcars Arena.

  • Vi sa att vi skulle fortsätta trycka på och våga vara framåtlutade, och inte bli så tillbakalutade som vi blev i första halvlek. Där hamnade vi lite ur form, säger Sabina.

Det mesta av spelet var på Piteås planhalva, men IFK Norrköping mäktade inte med att hota ordentligt. Det skapades några halvchanser och fasta situationer, men riktigt nära blev det aldrig och det definitiva säkrandet av det allsvenska kontraktet för 2024 får vänta.

  • Det är bara att fortsätta kämpa. Det är två matcher kvar och vi satsar fortfarande på att få med oss en poäng till och göra vårt jobb. Det är bara att fortsätta, avslutar nummer 19.

IFK Norrköping – Piteå IF 0–1 (0–1): OBOS Damallsvenskan omgång 24, Platinumcars Arena, 20 oktober 2023. 

Mål: Katrina Guillou 0-1, 15′

Varningar: Irma Cajlakovic, Vilma Koivisto

Startelvan: Emma Lind – Sabina Ravnell (85′), Irma Cajlakovic, Shannon Woeller, Ebba Handfast, Jennie Egeriis – Vilma Koivisto, Viktoria Veber (85′) – Chelsie Dawber (46′), Lovisa Gustafsson (66′), My Cato (K).

Ersättare: Sofia Hjern, Azumah Bugre, Lisa Johansson. Elsa Burvall (85′), Freja Lindwall ((85′, allsvensk debutant), Svea Rehnberg (66′), Nicole Robertson (46′).

Publik: 353

 

Annonser