23 mars, 2024

5-2 vinst i genrepet

Efter en svagare första halvlek bet IFK Norrköping tillbaka i andra och gjorde fem mål när man slog Gefle i genrepet.

Matchen började något i Gefles favör. Gästerna på Platinumcars Arena får det första avslutet på mål medan IFK ser lite tröga ut. Tim Prica är närmast att göra mål för kamraterna i den första halvleken när han först plockar ner inkastet från Eid och sedan avslutar i straffområdet, men bollen rullar precis förbi stolpen. Istället är det Gefle som tar ledningen, en frispark i bra läge ger gästerna utdelning när den styrs in i mål.

I andra halvlek så ändras matchbilden. IFK tar tag i taktpinnen omgående och får sin kvittering när Max Watson nickar in bollen efter assist av Tim Prica på frispark. Kamraternas press biter mycket bättre och de lyckas hålla nere Gefle djupt på egen planhalva i stora delar av andra halvlek, något som ger IFK fler och fler chanser. Carl Björk vinner frispark i ett farligt läge bara centimeter från straffområdet och Tim Prica som förvaltar den placerar skickligt in bollen i krysset. Ledningen blir inte långvarig däremot, Gefles Iu Ranera nickar in 2-2 och tvingar IFK att fortsätta framåt. Lika snabbt som man tappat ledningen återtar man den, Björk attackerar yta centralt och får ut bollen till höger där Vito slår till på ett, det det rappa avslutet går i perfekt bana intill stolpen för 2-3. Tim Prica utökar ledningen emot slutet av andra halvlek. Carl Björk, i nickduell, lyckas få fram bollen framför Tim som går förbi målvakten och avslutar i snäv vinkel. Bara minuter senare får Daniel Eid läge att utöka ledningen, Carl Björk assisterar genom att klacka fram till Eid som avslutar förbi målvakten. I slutet av matchen får P17-lagets Linus Wallberg göra sina första minuter för IFK Norrköpings herrlag innan matchen blåses av. 5-2 seger till IFK i genrepet.

Max Watson efter slutsignal

• Det är en positiv känsla från vinsten. I helhet är vi bättre än Gävle även om vi inte är nöjda med första halvlek, vi är lite slöa, har en del tekniska misstag och är onödigt stressade när vi har bollen. Det får vi ordning på i andra.

Vad gör att andra halvlek ser så mycket bättre ut för oss?

• Vi får bort det jag precis nämnde i andra, vi får träff med yttrarna på deras ytterbackar i pressen så vi vinner boll och sen håller vi den bättre i andra på deras planhalva. De får det långt till vårat mål och vi har många spelare på deras planhalva.

Du nickade in vår kvittering också.

• Det stämmer! En bra frispark från Tim och det är kul att få bidra med mål, det händer inte alltför ofta. Viktigast är att vi kommer härifrån med vinst och positiv känsla.

Om en vecka får vi äran att sparka igång Allsvenskan, som fyller hundra år, här på hemmaplan mot Malmö FF. Hur känns det?

• Otroligt kul och spännande. Vi mötte Malmö nyligen, vi har revansch att utkräva och vi vet att även om de är ett bra lag så kan vi störa alla lag i serien om vi kommer upp i nivå. Vi är väldigt taggade och ser mycket fram emot premiären.

Gefle IF – IFK Norrköping 2-5 (1-0): Träningsmatch, lördag 23/3 2024, Platinumcars Arena

Mål: 1-0 Jakob Hjelte (38′), 1-1 Max Watson (49′), 1-2 Tim Prica (61′), 2-2 Iu Ranera (67′), 2-3 Vito (70′), 2-4 Tim Prica (86′), 2-5 Daniel Eid (88′)

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Max Watson, Anton Eriksson (K) (79′), Marcus Baggesen (79′) – Isak Ssewankambo (19′), Dino Salihovic – Carl Björk (89′), Vito (89′), Laorent Shabani (46′) – Tim Prica (89′)

Ersättare: Kevin Eriksson, Moutaz Neffati (79′), Amadeus Sögaard (79′), Yahya Kalley (46′), Kevin Höög Jansson ( in 19′) (ut 79′), Linus Wallberg (89′), Axel Brönner (79′), Stephen Bolma (89′), Leo Jonsson (89′)