2 mars, 2020

4-0-seger i träningsmatchen mot FC Linköping City

En blandning av spelare från IFK Norrköpings A-lag, ungdomslag och Sylvia vann stort hemma på Östgötaporten. “Det var en bra match och det visar vilken fin verksamhet IFK Norrköping byggt upp”, säger assisterande tränare Kim Hellberg efter matchen.

Klockan 18.45 blåste domaren igång matchen i regnet på Östgötaporten. Inledningen var jämn, och  fattig på målchanser. Den första stora möjligheten fick City efter dryga kvarten när IFK tappade boll strax utanför eget straffområde och gav bort ett friläge. Något mål blev det inte för gästerna – Dagerstål stod i vägen på mållinjen och rensade. Julius Lindgren stod för en fin räddning ett par minuter senare efter ett inlägg från höger som en City-spelare fick till ett bra avslut på. Mycket mer än så skapades inte – under större delen av halvleken turades lagen om att ha bollen på mittplanen.

IFK spräckte nollan ett par minuter innan pausen. Filip Dagerstål klev resolut fram framför en motståndare och stal bollen innan han satte fart centralt i planen. Strax innan han nådde mittlinjen satte han en boll i djupet på marken som gav Abdul Aziz ett friläge, och i det gjorde han vad han skulle. Han rullade in bollen i mål och inte långt senare blåste domaren av första halvlek.

IFK rivstartade andra halvlek och tryckte ned City. I den 55:e minuten gav det resultat när 2-0-målet kom- Abdul Aziz vann bollen vid offensiv hörnflagga, och det gav IFK ett bra läge. Fransson fick bollen utanför straffområdet och höll bollen utom räckhåll innan han serverade Nermin Karic till höger i straffområdet. Han gick på avslut, och det gjorde han rätt i – bollen gick via något ben och in i mål.

IFK fortsatte pressa på och gjorde 3-0 med en knapp halvtimme kvar. Abdul Aziz blev tvåmålsskytt när han la in bollen välplacerat bakom målvakten som var ur position efter strul i Citys försvar. Tio minuter senare gjorde IFK 4-0 när inbytta Sead Haksabanovic och John Bliderus Onoseke-Longadi samarbetade fint. Sead la bollen i djupet och John B O-L hamnade i friläge och rullade in bollen i mål.

– Det var en rolig match. Det är alltid speciellt med U21-matcher där det blir en blandning mellan olika lag. Om vi pratar om våra spelare som startade matchen – Julius Lindgren, Ian Smith, Filip Dagerstål och Alexander Fransson – tycker jag att det gjorde det jäkla bra i att driva laget, vara förebilder och jobba som tusan för att det skulle bli bra. Det gjorde de verkligen bra, och Sead också när han kom in, så en stor eloge till dem. Det var roligt att se, säger Kim Hellberg efter matchen.

– Det var ett bra lag vi mötte, de kom trea (division 1) förra året och det var väldigt många jag kände igen som startade matchen. De bytte mycket i slutet av matchen, men då stod det ju redan 3-0.

IFK Norrköpings trupp mot Linköping bestod av en blandning av spelare från flera olika lag.

– Sylvia spelade 2-2 mot Motala AIF igår, och de som inte var med då var med oss idag. Dessutom hade vi en del ungdomsspelare i den här matchen och möter ett lag som satsar på att vinna division 1. Det var en bra match som visar vilken fin verksamhet IFK byggt upp, säger Kim Hellberg.

Fakta

IFK Norrköping – FC Linköping City 4-0: 1-0 Abdul Aziz (44′), 2-0 Nermin Karic (55′), 3-0 Abdul Aziz (65′), 4-0 John Bliderus Onoseke-Longadi (75′).

IFK Norrköpings startelva: Julius Lindgren, Ian Smith, Filip Dagerstål, Sebastian Detterman, Hadar Sundberg – Alexander Fransson, Nermin Karic, Ryan Binns – Jonatan Gren, Anton Ståhl, Abdul Aziz.

Bänk: Sead Haksabanovic, Pontus Lindgren, Pontus Tillmar, kristijan Denaj, John Bliderus Onoseke-Longadi.