24 februari, 2024

3-2 vinst i träningsmatchen mot Husqvarna FF

IFK Norrköping vann med 3-2 i träningsmatchen mot Husqvarna FF på Platinumcars Arena. Med 3-0 i halvtid fick man däremot se två reduceringar från det gästande laget innan matchen blåstes av. Samtidigt fick flera spelare från samarbetsföreningen Smedby AIS nyttig speltid tillsammans med akademispelaren Agnes Karlsson.

Gästande Husqvarna kom in med gott mod och energi vilket gjorde att de störde ett trögstartat IFK i matchens första minuter. Sabina Ravnells fina passning in mot straffområdet, som tvingar fram ett självmål, får fart på IFK och inom loppet av några minuter har IFK skaffat sig 2-0 och 3-0 ledning genom Stina Dahl Forslund och Ravnell själv.

I andra halvlek kommer gästernas revansch, först reducerar de på hörna och lite senare även 3-2 med ett skott som letar sig in i bortre burgavel. IFK biter tillslut ifrån och i och med dubbelbytet mot matchens slut så kan IFK avsluta andra halvlek på ett bättre sätt med hjälp av de yngre inhopparnas energi.

Manager Tor-Arne Fredheim efter slutsignal:

• Jag tycker det är bra energi i första, många fina anfallskombinationer som mynnar ut i mål men också målchanser.

I andra halvlek lyckas de på kort tid göra två mål, vad är orsaken?

• Vi spelar fotboll en och en, i både försvar och anfall. Vi ska både dribbla och driva boll, försöka göra allt på egen hand och när vi tappar boll med många högt uppe blir det farliga omställningar. Vi spelade inte fotboll tillsammans och då kan det se ut som det gör även fast vi möter ett lag från division ett. Man måste spela tillsammans oavsett om man är trött eller tror sig vara överlägsen motståndet, det går inte i en lagsport att göra allting själv.

De unga spelarna Stina Dahl Forslund och Selma Nyström fick förtroendet från start. Inhopparna Hanna Sävhult och Agnes Ekberg från Smedby AIS samt Agnes Karlsson från IFK:s egna F17-lag blev inbytta i andra halvlek.

• Stina gör mål och Nyström är involverad mycket i uppspelsfasen, de gör det bra idag. Agnes och Agnes kommer in med mycket energi, Hanna har en lite ovan roll som tia då hon brukar vara nia i Smedby men hon gör det också bra. Extra kul att Agnes och Agnes var involverade i så mycket sista kvarten. Det är viktigt för oss i detta samarbete med Smedby att de varit med i vår träningsmiljö och nu fått några minuter med oss i match.

Inhopparen Agnes Karlsson från IFK:s F17-lag var nyligen iväg på det svenska F16-landslagets läger på Bosön och fick ungefär en kvarts speltid mot Husqvarna FF.

• Det kändes bra, det var kul att få spela med damlaget och att få spela bredvid Fanny var väldigt tryggt. Hon är väldigt duktig, rutinerad och styrde laget på ett bra sätt, säger mittfältstalangen från stan.

IFK Norrköping – Husqvarna FF 3-2 (3-0): Träningsmatch, Platinumcars Arena

Mål: 1-0 Elin Andersson (självmål 19′), 2-0 Stina Dahl Forslund (21′), 3-0 Sabina Ravnell (23′), 3-1 Isa Jansson (61′), 3-2 Amanda Samuelsson (63′)

Startelvan: Emma Lind – Elin Rombing, Maja Regnås Valcic, Selma Nyström, Jennie Egeriis – Fanny Andersson (K), Elsa Burvall (77′) – Sabina Ravnell (77′), Stina Dahl Forslund (57′), Alexandra Hellekant – Molly Wiklander

Avbytare: Elsa Dahlberg, Tuva Åberg, Agnes Ekberg (77′), Agnes Karlsson (77′), Hanna Sävhult (57′)