26 februari, 2024

3-1 seger mot Djurgården i Ligacupen Elit Norra

IFK Norrköping vann med 3-1 mot Djurgårdens IF i kamraternas premiär i Ligacupen Elit Norra. Trots tidigt underläge vände IFK till 2-1 i första halvlek och utökade sedan till 3-1 i matchens slutminut mot ett namnkunnigt blåränderna.

Djurgården tog ledningen tidigt in i halvleken efter att Musa Qurbanli placerade in straffen som Haris Radetinac vann åt honom. Kamraterna kämpade sig tillbaka på en annan fast situation. Noel Sernelius inlägg från hörna når Fritiof Hellichius som skickligt nickskarvade in bollen till 1-1 lika. Sernelius nöjde sig inte med en framspelning, han hittade fint fram till en yta som Stephen Bolma fyllde i straffområdet. Ghanens avslut går förbi Max Croon i målet.

Djurgården tryckte på mer i andra halvlek men kamraterna försvarade sig tappert. Väl ur den kämpiga perioden med mycket försvarsspel stack de upp igen och Leo Jonsson är nära att göra mål men Croon i Djurgårdens kasse hinnar förflytta sig för att stoppa anfallarens nick. Matchen ser ut att sluta med 2-1 men Sebastian Hakim och Oliver Matic utökade när den sistnämnda sogr in en cutback från den förstnämnda på ett tillslag.

På linjen stod herrlagets assisterande tränare Fredrik Landén som var nöjd med lagets premiär i den nya U21-tävlingen.

• Vi har en väldigt bra inställning idag och jobbar oss igenom 90 minuter på ett bra sätt utifrån det vi pratat om. Helheten är riktigt i första halvlek offensivt och defensivt, hur vi kontrollerar matchen med vårat presspel och hur vi hanterar bollen, säger Landén.
  • I andra halvlek höjer Djurgården sitt tempo och vi blir lite för låga men killarna visar bra attityd och tar sig igenom det samt kontrar med några fina målchanser. Vi kämpade hela vägen in.

Yttern Daniel Burubwa efter segern:

• Det var väldigt kul och lärorikt att spela idag med viktiga minuter för flera av oss unga.

Ni får 0-1 emot er tidigt men ni är modiga och tuggar på, hur lyckades ni vända till 2-1 i första halvlek?

• Amadeus hjälpte till mycket för att få upp oss i plan och sen finns alltid kämpaglöden i IFK Norrköping. Vi ska inte gå ner oss, vi jobbar bara vidare.

Vad tycker du om andra halvlek?

• Vi hamnar i en tyngre period i andra men vi höll ihop som ett lag och offrade oss för varandra och vinsten.

Se matchen i sin helhet här.

IFK Norrköping – Djurgårdens IF F3-1 (2-1): Ligacupen Elit Norra, måndag 26 februari 2024, Platinumcars Arena

Mål: 0-1 Musa Qurbanli 5′, 1-1 Fritiof Hellichius 24′, 2-1 Stephen Bolma 37′, 3-1 Oliver Matic 94′

Startelvan: David Andersson – Moutaz Neffati (73′), Edvin Tellgren, Amadeus Sögaard (K), Marcus Baggesen (73′) – Fritiof Hellichius (67′), Noel Sernelius, Souleymane Fofana (78′) – Daniel Burubwa (75′), Leo Jonsson, Stephen Bolma

Ersättare: Kevin Eriksson, Albin Tengbrandt (73′), Jesper Lindvall (67′), Åke Andersson (78′), Viggo Brönner, Sebastian Hakim (75′), Oliver Matic (73′)