10 februari, 2024

3-1 förlust i träningsmatchen mot Växjö

Träningsmatchen mot Växjö slutade med förlust för IFK Norrköping. Växjö fick snabbt utdelning och tog matchen till 3-0 ledning innan kamraternas nyförvärv Alexandra Hellekant gjorde tröstmålet till 3-1 i sin träningsmatchdebut.

Matchen i Tipshallen mellan serierivalerna tog fart från start. Växjö tog tidigt ledningen genom Elin Nilsson som slog in bollen i mål hon serverats på inlägg. Elsa Burvall skapar kort därpå sitt egna läge med en bollvinst centralt, mittfältaren sprang i djupled med den vunna bollen men hennes avslut gick förbi den bortre stolpen. Matchen böljade och tempot skruvades upp i första halvlek. IFK tvingades till ett tidigt byte på Lisa Johansson och nyförvärvet Alexandra Hellekant ersatte henne  på vänsterkanten. Växjö gjorde 2-0 när dagens första målskytt passade inåt i box till lagkamraten Bryndis Arna Nielsdottir som inte gjorde några misstag med bara meter från mål.

I andra halvlek fick IFK ihop sitt anfallsspel mer och kommer in i perioder där de får tryck på Växjö. Men det är hemmalaget som gör andra halvleks första mål. Nesrin Akgun slog till direkt på volley när ett inlägg nådde ytan vid bortre stolpen. IFK gnetade på och Växjö ville skydda sin nolla till varje pris. Inhopparen Alexandra Hellekant visade inget hänsyn till detta när hon påpassligt högg på en slarvig hemåtpassning, drev upp bollen själv och avslutade i burens hörn till 3-1. Nyförvärvets mål blir matchens sista när domaren blåste av några minuter efter ordinarie tid.

• Det kändes bra och roligt att spela även om det var en tuff match. Såklart kul att få göra mål i min träningsmatchdebut, sa IFK:s enda målskytt i matchen, Alexandra Hellekant.

Var det ett typisk Alexandra-mål?

• Ja men lite, en passning som jag snor åt mig och lägger in. Vara på tårna och få in bollen helt enkelt.

Kapten My Cato efter förlusten:

• Vi kommer inte upp i vår nivå idag. De spelar alldeles för enkelt genom oss, vi är för långa i lagdelarna och de får stora ytor att spela i, säger My i spelarbussen påväg hemåt mot Norrköping.

Var det ett annorlunda Växjö ni mötte idag jämfört med senast i somras?

• Både och. De är skickliga och svåra att möta och deras positionsbyten gav oss problem. Det var annorlunda och det lyckades det med mot oss.

Blev det bättre efter att ni fick snacka ihop er i pausen?

• Det blev bättre i andra, känns som vi trycker upp mer och då får vi en press på dem som de har svårt att ta sig ur. De får mindre ytor och vi kan vinna boll högt som i sin tur ger lägen.

Du gjorde din första start idag denna försäsong, hur kändes det?

• Skönt att kroppen känns bra och att det gick att spela från start. Nu får vi ladda om och ta med oss lärdomarna från denna match framåt i försäsongen.

Växjö DFF – IFK Norrköping 3-1 (2-0): Träningsmatch, Tipshallen.

Mål: 7′ 1-0 Elin Nilsson, 32′ 2-0 Bryndis Arna Nielsdottir, 60′  3-0 Nesrin Akgun, 82′ 3-1 Alexandra Hellekant

Startelvan: Emma Lind – Elin Rombing (61′), Maja Regnås Valcic (61′), Ebba Handfast (86′), Jennie Egeriis (46′) (in 86′) – Elsa Burvall, Viktoria Veber (46′)(in 79′) – Sabina Ravnell, My Cato (K) (79), Lisa Johansson (30′) – Wilma Leidhammar (46′)

Avbytare: Sofia Hjern, Freja Lindwall (61′), Selma Nyström (61′), Fanny Andersson (46′), Molly Wiklander (46′), Svea Rehnberg(46′), Alexandra Hellekant (30′)