15 februari, 2024

3-1 förlust i träningsmatchen mot BP

IFK Norrköping förlorade träningsmatchen mot BP med 3-1 på Grimsta IP. IFK lyckas inte riktigt förvalta sina chanser i första halvlek och i den andra uteblir det spelmässiga flytet.

Det bjöds på en underhållande första halvlek på Grimsta IP i träningsmatchen mellan BP och IFK Norrköping. Bägge lagen bjöd upp och skapade chanser, hemmalaget fick utdelning först. Tuva Ölvestad viker upp från sin högerkant och avslutar från snäv vinkel i mål. Kamraterna från Norrköping slår tillbaka.  Alexandra Hellekants riviga spelstil gör att hon fixar frispark i farligt läge. Wilma Leidhammar förvaltar den fasta situation och hennes skott styrs in i mål till 1-1 lika. BP återtar ledning kort därpå dessvärre när Frida Thörnqvist slår in bollen i bortre. IFK Norrköping går in i andra halvlek med underläge och man tvingades även till ett tidigt byte på Ebba Handfast som tog det säkra före det osäkra när hon kände en överbelastning.

I andra halvlek tappar lagen i kvalité. Det är många dueller på mitten och IFK:s målskytt Wilma Leidhammar ropar efter straff när hon själv blir liggandes i motståndarnas straffområde när inlägget viner förbi. BP får utöka sin ledning och det är Tuva Ölvestad som är framme igen. Denna gång med ett hårt skott upp i nättaket vilket också blir matchens sista mål.

Wilma Leidhammar efter matchen:

• Första halvlek tycker jag vi gör det bra, jag såg inte situationen vid 1-0 från försvararnas perspektiv men det kändes som ett turmål. Vi hade momentum och våra lägen, hade många passningar på deras planhalva och bra tålamod. Vi får kvitteringen på frisparken och sen är det en halvchans som de lyckas få in i nät.
  • Andra halvlek är sämre både från oss och BP. Blir mest dueller i mitten och vi får inte flytet vi hade hoppats på. De får en chans och gör mål på den.

Wilma Leidhammar blir kvar i Norrköping över lagets kortare ledighet, i och med att säsongen först startar i april. Senare i februari åker hon, Ebba Handfast, My Cato och Sofia Hjern till det svenska U23-landslagets samling i Spanien för att möta Danmarks U23 i en landskamp.

• Det ska bli kul att åka iväg även om det är ett kortare läger med en match,  jag längtar till värmen också. Har inte spelat mot det danska U23-laget innan så jag har ingen koll på dem men deras flicklag jag mött tidigare är stabila.

BP – IFK Norrköping 3-1 (2-1): Träningsmatch, Grimsta IP.

Mål: 1-0 Tuva Ölvestad (25′), 1-1 Wilma Leidhammar (31′), 2-1 Frida Thörnqvist (35′), 3-1 Tuva Ölvestad (69′)

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing (81′), Ebba Handfast (25′), Maja Regnås Valcic, Jennie Egeriis – My Cato (K), Fanny Andersson – Molly Wiklander (81′), Svea Rehnberg (69′), Alexandra Hellekant (69′) – Wilma Leidhammar

Avbytare: Emma Lind, Freja Lindwall (81′), Selma Nyström (25′), Viktoria Veber (69′), Elsa Burvall (81′), Sabina Ravnell (69′), Sofia Skuthälla