5 juni, 2022

3-0 seger i sommarvärmen, målskytt Gustafsson: “första halvlek är en av de bästa vi spelat”

En strålande första halvlek och en kontrollerande andra halvlek i sommarvärmen när IFK Norrköping vann sin tredje raka match i Elitettan. 3-0 blev siffran efter att Lovisa Gustafsson snodde en boll och dödade matchen. Sjätte raka matchen där anfallsstjärnan gör mål.

Mimmi Asperot hade en bra dag på Platinumcars Arena, två mål i första halvlek för anfallaren som verkligen kommit i form. Hennes anfallspartner Lovisa Gustafsson hittar fram till Mimmi som vräker fram kroppen för att få in bollen över linjen redan i fjärde matchminuten. IFK är helt överlägsna i de första femton minuterna av matchen och Sundsvall har stora problem med IFK:s yttrar som slår in flera farliga inlägg. Asperots andra mål uppkommer efter att hon själv pressat den sista försvararen att slå en dålig pass bakåt till sin målvakt. Anfallaren hinner upp bollen och tvingar den utrusande målvakten till en sidoförflyttning vilket gör målet till en enkel måltavla. Anfallskollegan Gustafsson bryter ner första halvlek:

• Jag tycker att första halvlek är en av de bästa vi spelat, vi tar över matchen helt och hållet. Vi hittar kombinationerna och håller ett högt tempo så de får springa otroligt mycket.

Andra halvlek är mer kontrollerad, Sundsvall kommer in lite i matchen utan att skapa många farliga målchanser. Värmen var minst sagt påtaglig enligt Lovisa.

• Jag tror vi blev trötta av värmen i andra halvlek, jag var trött de första femton minuterna innan jag kom tillbaka in i det. Men vi är stabila och vi låter de inte ta över, vi har kontroll och de var nog tröttare än oss.

Innan matchen blåses av så är Gustafsson framme och förlänger sin målsvit, mål i sjätte raka matchen! Anfallaren går upp i rygg på sista försvarare, snor bollen och slår in den i hörnet. Hon är däremot kryptisk när man frågar vad hemligheten bakom sviten är.

• Jag vet inte! Det är inte de snyggaste målen heller. Jag tänkte i slutet av matchen att nu spricker det, skit samma, jag får vara nöjd med assisten istället men sen kom läget!