2 september, 2024

25 pigga minuter för Ouro Ortmark i återkomsten

5-1 (1-0) på Degerfors IF. Tre mål av Tim Prica – men också en efterlängtad återkomst av Jacob Ouro Ortmark. “Det var en bra start”, säger Fredrik Landén om mittfältarens första minuter sedan augusti förra året.

Ett starkt U21-lag med en rad A-lagsspelare i startelvan – David Andersson, Amadeus Sögaard, Marcus Baggesen, Jacob Ouro Ortmark, Vito Hammershöy Mistrati, Stephen Bolma, Carl Björk och Tim Prica – tog över måndagens U21-möte ju längre tiden gick.

1-0 i halvtid blev till slut 5-1 på slutsignal och en nöjd Fredrik Landén summerade Jacob Ouro Ortmarks första match på ett drygt år efter korsbandsskadan så här:

• Han är pigg, är hela tiden aktiv och vill ha bollen. Det är första matchen på länge, men det finns hela tiden bra intentioner. Han vill ha bollen, vill spela igenom och är aktiv i försvarsspelet. Det var en bra start, det kan bara bli bättre.

Det var bestämt på förhand att Ouro Ortmark skulle matchas försiktigt.

• 20-25 minuter. Även om det inte är en allsvensk match så blir det mer en känsla av att det är på riktigt. Ett par träningsveckor där han kan jobba på nu så kan han säkert snart vara med och spela, säger Landén

Som var nöjd med den spelmässiga insatsen.

• Vi pratade om att vara metodiska, flytta bollen från sida till sida ett par gånger och komma in bakom. Vi visste att de skulle hamna ganska lågt. Degerfors är ganska bra i första halvlek. De orkar mycket och spelar ganska bra. Sen byter de ganska mycket och får in ett ungt lag på banan.

Tim Prica skickade in tre mål i andra halvlek och visade åter igen vilken målskytt han är.

• Han tar avslut hela tiden och gör mål och poäng. Han gör mål och poäng hela tiden. Han har jättebra attityd, jobbar bra i träning hela tiden och fokuserar hela tiden. Det visar han idag. Han kliver in och gör tre kassar. Det är konsekvensen av en bra attityd hela tiden, menar Fredrik Landén.

IFK Norrköpings U21-lag har en match innan slutspelet. I oktober väntar Brommapojkarna hemma.

IFK Norrköping U21-Degerfors IF U21 5-1 (1-0)

Målen: 1-0 (20) Daniele Burubwa, 1-1 (66) Omar Alabed, 2-1 (74) Tim Prica, 3-1 (77) Vito Hammershöy Mistrati, 4-1 (82) Tim Prica, 5-1 (87) Tim Prica.