IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 november, 2019

2–2 mot Djurgården i allsvensk avslutning

Ingen nionde raka hemmavinst, men ändå ett fortsatt formbesked av ett IFK Norrköping som gått starkt under hösten. “De sista 15 omgångarna har varit väldigt bra och jag tror att det är få lag som kan slå oss på fingrarna där.”

Managern Jens Gustafsson var samlad och summerad när han utanför omklädningsrummet, en bra bit från Djurgårdens guldfirande, tog oss igenom det allsvenska året 2019.
     Trots att det ”bara” blev en femteplats så kan laget ändå se tillbaka på en säsong med flera plustecken på kontot.
     – Ja, det finns väldigt mycket att ta med sig: Jag tycker att vi är stabila som lag och har många spelare som under året har växt i sin utveckling. Vi har gett många unga spelare möjligheten. Nu har vi nästan ett halvår till nästa allsvenska match och på det halvåret kommer det hända mycket, men vi är fortsatt potentialstarka i truppen vilket vi varit i några år, men jag tror aldrig att vi haft ett utgångsläge som detta med så många intressanta spelare som också jobbar väldigt, väldigt bra för att nå sin fulla potential, tyckte Jens Gustafsson.
     Från juli månad och fram till idag har IFK växt som mest.
     – Dels är det Europa League som gav oss en enorm fart in i hösten där vi spelade var tredje dag, vilket var otroligt utvecklande för oss som lag. Vi kom ut i ett helt annat tempo efter det. Det är en utav anledningarna, ansåg Jens.
     Att det inte räckte till en ny Europaplats finns det förklaringar till.
     – Det innebär att dom första omgångarna inte var tillräckligt bra där den första delen utav säsongen inte var nog stark för att vi ska kunna utkräva en bättre placering än femma. Sen är det ganska bra ändå för det är många lag som gjort en bra säsong, många av dom som placerat sig över oss har gjort det bra och då får man acceptera det. Sen var det säkert också så att vi bytte en del spelare inför året och det gjorde att laget behövde tid att sätta sig och jag klarade inte av att göra det snabbare än vad som blev fallet, summerade Jens.
     IFK Norrköpings första halvlek var strong och redan efter en kvart hade Rasmus Lauritsen och Sead Haksabanovic satt upp hemmalaget i ledning på ett fullsatt Östgötaporten.
     Efter paus fick Djurgården fart, reducerade och kvitterade innan slutsignalen ljöd.
     – Vi stod vi upp och gjorde på många sätt en bra match. När vi gjorde 2–0 så blev matchbilden väldigt svår att handskas med för våran del då Djurgården är väldigt starka. Det som hände var att i början av andra så gjorde de två snabba mål och då skulle vi kunnat skapa en annan matchbild, men då fick vi utvisningen ganska kvickt efter det blev det svårt. Men jag tycker fortfarande att vi försökte hela vägen in för att få ett annat resultat, men det lyckades vi inte med idag, menade Jens Gustafsson.
     Vi avslutar med att tacka för året där ni trots femteplatsen bjudit på en hel del fortbollsgodis, Jens!
     – Tack, tack.
     
Matchfakta: IFK Norrköping – Djurgårdens IF 2 – 2 (2 – 0)
Målen: 1–0 (8) Rasmus Lauritsen, 2–0 (14) Sead Haksabanovic, 2–1 (50) Jesper Karlström, 2–2 (65) Mohamed Buya Turay.
Varningar, IFK: Guðmundur Þórarinsson (10 och 73), Lars Krogh Gerson (58) och Rasmus Lauritsen (67). Djurgården: Mohamed Buya Turay (43), Jesper Karlström (75) och Fredrik Ulvestad (89).
Utvisning, IFK: Guðmundur Þórarinsson (73).
Domare: Glenn Nyberg.
Publik: 15 150.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Rasmus Lauritsen, Henrik Castegren – Ian Smith (76), Alexander Fransson, Andreas Blomqvist (56), Guðmundur Þórarinsson – Christoffer Nyman (64), Simon Skrabb, Sead Haksabanovic.
Avbytare: Andreas Vaikla (mv), Christopher Telo, Egzon Binaku, Pontus Almqvist (76), Kalle Holmberg (64), Simon Thern (56), Manasse Kusu.
     
     
Text: Jonas Nordholm
     
Foto: Bildbyrån

Annonser