28 oktober, 2021

2-2 efter sen Mjällby-kvittering

Det blev en tung avslutning på torsdagskvällen. IFK Norrköping nätade två gånger om i den andra halvleken men fick bara med sig en poäng efter att Mjällby kvitterat med matchens sista spark: “Vi äter oss in i det. Sedan blir det en tvärvändning i slutet”, sa Carl Björk efter 2-2 (0-0) mot Mjällby AIF.

Det blev en lite försiktig och trevande inledning trots att IFK Norrköping vaskade fram matchens första högoktaniga målchans efter bara fyra minuter. Då skarvade Jonathan Levi bollen i djupet till Totte Nyman som klev runt målvakten Carl-Johan Eriksson, men hamnade lite ur vinkel och avslutet togs undan på mållinjen.
   Det var IFK som dikterade och hade det mesta av bollinnehavet mot Mjällby som lågt tight och lågt och gav inte hemmalaget några möjligheter till inspel eller instick. Gästerna å sin sida gjorde vad de kunde för att ställa om när de fick bollen, drog ner på tempot och hade en hel del fasta situationer där mittbacken Max Watsons långa inkast stundtals blev farliga.
   Annars var det mest på högerkanten genom Levi och Abdulrazaq Ishaq som IFK skapade chanser där en väl uppvaktad Adegbenro inte riktigt kom loss trots ett par chanser.
   Nyman fick också en andra chans efter en fin IFK-omställning där just Ishaq hittade IFK-kaptenen men nicken mot “fel” hörn smet precis utanför. Det blev det sista som hände i en överlag ganska försiktig halvlek där Mjällby gjorde det svårt för IFK i den sista tredjedelen med ett kompakt försvarsspel.

I pausvilan pratade IFK om att höja tempot men inte stressa upp sig och det dröjde inte länge innan utdelningen kom.
   Abdulrazaq Ishaq tog emot på högerkanten, la till rätta och serverade ett väl avvägt inlägg i boxen till Samuel Adegbenro som med en behärskad volley satte dit 1-0 framför Curva Nordahl.
   Därefter blev det lite av ett ställningskrig och lite av ett stiltje och det tog ett tag innan det noterades något som kunde liknas en målchans. Då var det Amin Sarr som avslutade mitt på Oscar Jansson.
   Lite så var den andra halvleken i stort även om IFK ökade tempot, hittade mer rätt i anfallsspelet och lyckades också trycka fram mer än i den första.
   Och precis som under matchens första 45 minuter var det mycket som gick via Jonathan Levi. Först överstegade han sig förbi och hittade Adegbenro som nickade precis över.
   Sedan vek han själv in och avslutade strax över ribban.
   Det var också han som låg bakom 2-0-målet där han avancerade fram via högerkanten, bröt in och hittade en helt fristående Totte Nyman som enkelt kunde raka in bollen i öppet mål och det syntes hur skönt det var att äntligen vara tillbaka i målprotokollet.
   Men IFK hann inte fira mer än någon minut innan Joel Nilsson reducerade med ett avslut tätt intill Janssons högra stolpe.
   Det kändes trots allt ganska kontrollerat även om Mjällby ju närmare slutsignalen de kom – desto mer längre bollar skickade de upp. Det var en sådan boll de också fick utdelning på. Först kom det ett längre inlägg från vänster som IFK fick bort – sedan kom det ett ännu längre där Jansson stördes i duellen. Spelet gick vidare och ett inspel senare hade Mjällby kvitterat till 2-2.

Det var en tung och besviken stämning efter slutsignalen.

• Det är en stor besvikelse. Det är det värsta som finns när man känner att segern glider en ur händerna i sista sekund. Det är surt, sa Carl Björk.

Båda IFKs mål kom i den andra halvleken efter att IFK höjt sig.

• Vi kommer ut och gör det bra i början av andra. Vi kommer till bättre lägen och skapar mer. Vi får igång vårt anfallsspel på ett annat sätt än i första. Vi får utdelning med 2-0 i 77:e och sedan rinner det ur händerna på oss.

Det är bara tre dagar till nästa match, hemma mot Elfsborg. Positivt ur en aspekt tycker anfallaren.

• Man brukar vilja ha en revanschlusta efter en sådan här match och det ska vi ta att göra någonting bra av.

Det är bara ner med huvudet och kriga på?

• Ja, det finns inget annat, sa Carl Björk.

IFK Norrköping-Mjällby AIF 2-2 (0-0)
Allsvenskan (25:30)
Platinumcars Arena
Mål: 1-0 (49) Samuel Adegbenro (pass Abdulrazaq Ishaq), 2-0 (77) Totte Nyman (Jonathan Levi), 2-1 (79) Joel Nilsson, 2-2 (90+6) Amin Sarr
Varningar: IFK: -. MAIF: (71) Jesper Gustavsson
Domare: Adam Ladebäck
IFK-laget: 1. Oscar Jansson (mv) – 6. Linus Wahlqvist, 2. Henrik Castegren, 4. Marco Lund (46′ 16. Viktor Agardius) – 8. Abdulrazak Ishaq, 26. Kristoffer Khazeni (46′ 18. Ári Skúlason), 7. Alexander Fransson, 15. Carl Björk (87′ 14. Egzon Binaku) – 10. Jonathan Levi, 5. Totte Nyman (87′ 23. Maic Sema), 9. Samuel Adegbenro (76′ 11. Christopher Telo)
Ej använda ersättare: 29. Julius Lindgren (mv) – 17. Theo Rask