4 maj, 2023

2-1 förlust i Piteå

Två upphämtningar krävdes för att IFK Norrköping skulle få med sig poäng från Piteå, laget lyckades bara med en kvittering och matchen slutade 2-1 till motståndarna från norr.

Piteås första mål kom tidigt. Anam Imo slår en väldigt fin djupledsboll till Katrina Guillou, Hjern springer ut från målet men Guillou springer åt sidan och kan avsluta i öppet mål från snäv vinkel. IFK Norrköping kvitterar kort därefter. Shannon Woeller slår en passning från egen planhalva, Dilja och Nicole överbelastar försvararna och Nicole vinner nickduellen och bollen skarvas fram i öppen yta till Dilja. Isländskan gör inga misstag utan avslutar i det lediga hörnet mot bortre stolpen. När det närmade sig halvtid så får tyvärr Piteå in ännu ett mål. Shannon Woeller missar en rensning och Katrina Guillou kommer igen på kanten, Sofia springer ut men likt första målet så kan anfallaren få in bollen från snäv vinkel efter att ha sprungit förbi Hjern.

I andra halvlek tar Piteå över matchen mer men IFK håller i alla fall undan. IFK:s byten lyckas inte riktigt vända matchbilden utan domaren blåser av en händelsefattigare andra halvlek och matchen slutar 2-1 till Piteå.

Piteå IF – IFK Norrköping 2-1: OBOS Damallsvenskan, omgång 6, LF Arena, 4/5.

Mål: Katrina Guillou 12′, Dilja Ýr Zomers 19′, Katrina Guillou 45+1′

Varningar: IFK: Tor-Arne Fredheim 70′

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic, Shannon Woeller (67′), Ebba Handfast, Sabina Ravnell(78′) – Elsa Burvall , Vilma Koivisto, My Cato (67′)  – Dilja Ýr Zomers, Nicole Robertson (46′), Wilma Leidhammar (83′)

Ersättare: Jennie Egeriis (78′), Azumah Bugre, Selma Cajlakovic (67′), Viktoria Veber (67′), Chelsie Dawber (46′), Lovisa Gustafsson (83′), Lisa Johansson