8 maj, 2023

2-0 seger på Stora Valla

IFK Norrköpings första kvart mot Degerfors fanns det mer att önska av. Men när kamraterna växt in i matchen mot Degerfors släppte de aldrig taget efter ledningsmålet av kapten Totte Nyman. Längre ner i texten hittar ni presskonferensen med Glen Riddersholm och Tobias Solberg.

Degerfors IF fick styra spelet den första kvarten av matchen. Hemmalaget kom inte till det självklara läget men fick styra alldeles för mycket av spelet. IFK Norrköping växer sakteligen in i matchen och från kanten kommer det första läget. Vito Hammershøy-Mistratis inlägg når Totte Nyman som vinner sin höjdduell och nickar bollen kraftfullt i en perfekt båge en meter bakom straffpunkten. Ännu ett nickmål av vår kapten. Målet ger IFK en andra vind och kamraterna kontrollerar resterande första halvlek med mer pondus och släpper knappt Degerfors till en halvchans.

Andra halvlek hinner pågå i några minuter innan IFK utökar ledningen. Jesper Ceesay bryter boll på mittplan och passar vidare till Vito som i sin tur slår den vidare ut på högerkanten till Sigurdsson. Arnór behöver inte vika in utan slår bollen så att den precis undgår målvaktens nävar och rullar in vid bortre stolpen. Degerfors blir rejält nerkörda i skorna av det tidiga tvåmålsunderläget och har stora problem att få ut något av sitt offensiva spel. IFK genomför ett trippelbyte och byter nästan ut hela anfallet som starta matchen. Spelet påverkas inte nämnvärt utan IFK fortsätter att neka Degerfors de farliga ytorna. Kamraterna lyckas återigen att vara effektivast i bägge straffområden och tar med sig tre poäng tillbaka till Platinumcars Arena.

IFK Norrköping – Hammarby IF:  2-0, Allsvenskan omgång 7, 8:e maj, Stora Valla, discovery+.

Målen: Christoffer Nyman 24′, Arnór Sigurdsson 48′,

Varningar IFK: Arnór Traustason 15′, Jesper Ceesay 51′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid (76′), Niklas Gunnarsson, Anton Eriksson, Yahya Kalley – Jesper Ceesay, Arnór Traustason – Victor Lind (89′), Vito Hammershøy-Mistrati (68′), Arnór Sigurdsson (68′) – Christoffer Nyman (68′)

Ersättare: Wille Jakobsson, Kojo Peprah Oppong, Marcus Baggesen (76′), Fritiof Hellichius, Jacob Ortmark (68′), Maic Sema (89′), Kristoffer Khazeni (68′), Andri Lucas Gudjohnsen (68′), Emil Roback