IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 november, 2020

2-0-förlust mot Mjällby AIF

Det blev en tung eftermiddag på Strandvallen för IFK Norrköping. Inga mål framåt och två åt fel håll gav förlust och tappade poäng i kampen om Europaplatserna.

Under inledningen av matchen hade IFK Norrköping mest boll, men hade svårt att omvandla bollinnehavet till målchanser. Mjällby var välorganiserade och hade inga problem att se till att hålla IFK Norrköping på gott avstånd från sitt eget mål. Efter en kvart drog Sead Haksabanovic iväg ett hårt skott som styrdes och tvingade målvakt Carljohan Eriksson till en bra räddning. Därefter var Mjällby nära att bjuda IFK på ett självmål när Watson tog med sig bollen på bröstet mot eget mål – han hann precis tillbaka för att rensa på mållinjen.

Mot mitten av halvlek var det en jämn match och tempot, som inte var rasande högt i inledningen, gick ned. När det var som mest avslaget passade Mjällby på att ta ledningen. Moses Obgu fick en passning, tog med sig bollen till höger i straffområdet och satte bollen via Isak Pettersson in i mål från nära håll. IFK tog över under första halvleks sista minuter men hann inte med något innan det var dags för halvtid.

Mjällby började bäst i andra halvlek och IFK hade problem att ta tag i matchen. Med en halvtimme kvar började det hända lite grejer runt hemmalagets straffområde: Sead och Levi hittade inspel från kanterna och flera spelare försökte sig på distansskott, men Mjällby skickade iväg det som lyftes in i straffområdet. Den bästa chansen till kvittering kom med tio minuter kvar av matchen, och det var första gången det var riktigt, riktigt nära. Sead Haksabanovic fick på ett fint distansskott med vänstern som tog i insidan av stolpen. Fem minuter senare satte Jonathan Levi bollen i mål men det blev bortdömd då Kevin Álvarez, som gått in i duellen som ledde till att bollen hamnade hos Levi, var offside.

I den 90:e minuten slog Eriksson en inspark som skarvades till friläge för Bergström. Han tog med sig bollen runt Isak Pettersson och avgjorde matchen med sitt 2-0-mål. IFK Norrköping fick inte in någon reducering och för blott andra gången den här säsongen misslyckades IFK med att göra mål.

Nu väntar landslagsuppehåll och nya tag inför de tre återstående matcherna av Allsvenskan 2020.

MATCHFAKTA

Mjällby AIF – IFK Norrköping 2-0 (1-0)

Mål: 1-0′ Moses Ogbu 37′, 2-0 Jacob Bergström 90′.
VarningarMjällby AIF: Jesper Löfgren 69′ IFK: Alexander Fransson 4′.
Domare: Per Melin
Publik: –
IFK-laget: Isak Pettersson – Henrik Castegren (86′), Filip Dagerstål, Eric Smith, Lars Krogh Gerson – Simon Thern, Alexander Fransson (73′), Ísak Bergmann Jóhannesson – Jonathan Levi, Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic.

Avbytare: Julius Lindgren, Dino Sahilovic, Kevin Álvarez (73′), Manasse Kusu, Abdulrazak Ishaq (86′), Liam Olausson, Maic Sema.

Foto: Bildbyrån

Annonser