27 november, 2023

1-1 mot Silkeborg i premiären av de skandinaviska mästerskapen

IFK Norrköpings P19 vände 1-0 till 1-1 genom Ture Sandberg i premiären av de skandinaviska mästerskapen nere i Marbella. En jämn match med IFK mersmak i slutminuterna.

Första halvlek startar med ett högt tempo och lagen byts om att anfalla och försvara. Hakim och Sandberg får chans från distans men avsluten blockeras eller går utanför. Silkeborg får även de ett par lägen, en boll flyger rent igenom straffområdet, någon framstötning på den uteblir och den rinner ut till inspark precis bredvid Holmbergs stolpe.  Jämn första halvlek utan att något lag får ett stort övertag.

Andra halvlek börjar med en kalldusch, när IFK ska försvara en boll som går snett inåt bakåt blir försvararens touch en uppläggning för Silkeborgs spelare som slår den i mål efter att den tagit på tre spelare under sin bana. Kamraterna vaknar till och tar över halvleken allt mer. Moutaz Neffatis inlägg som går stenhårt längs gräset når nästan fram till anfallande lagkamrat men rensas av försvarare som slänger sig fram raklång för att få undan bollen. Kvitteringen kommer. Jesper Lindvall hittar in diagonalt centralt till Daniel Burubwa som vänder upp och chippar bollen i djupled till en framrusande Ture Sandberg som precis får till avslutet förbi en utrusande målvakt. Silkeborg kontrar med ett mål som blir avvinkat för offside men sen har IFK de bästa chanserna. Daniel Burubwa visar fin teknik återigen när han tar sig fram i en omställning, hans avslut räddas men Noel Sernelius hinner nästan fram innan målvakten räddar upp situationen. IFK fortsätter trycka men tröttheten sätter lite prägel på kvaliteten i sista tredjedelen och man får åtminstone en poäng med sig efter premiären efter att domaren blåser av matchen efter 93 minuter.

Du kan se reprisen av matchen på Fotboll Play.

Efter matchen var det straffsparksläggning för att ge ett lag fördel, ifall bägge skulle hamna på samma poäng och målskillnad vid slutet av gruppspelet. Efter den sjunde straffomgången vann Silkeborg och får därför fördelen.

Hammarby IF vann senare på kvällen sin match mot Strømsgodset TF och är därmed serieledare i grupp B på 3 poäng efter första omgången. Stockholmarna är IFK:s nästa motståndare, den matchen spelas onsdag 29/11 klockan 14:00.

Målskytten Ture Sandberg efter matchen

Silkeborg IF – IFK Norrköping 1-1 (0-0): Skandinaviska mästerskapen Grupp B, Marbella Football Center, 27 november

Mål: 1-0 Marcus Ryberg (46′), 1-1 Ture Sandberg (59′)

Varningar IFK: Noel Sernelius

Startelvan: Emil Holmberg – Moutaz Neffati, Albin Tengbrandt, Felix Stenman (K) (69′), Jesper Lindvall – Noel Sernelius, Ture Sandberg, Daniel Burubwa (90+2′) – Sammi Sulejmanovski, Oliver Matic (73′), Sebastian Hakim (73′)

Ersättare: Theo Krantz, Axel Brönner, Lukas Mattson, Edvin Tellgren (69′), Leo Jonsson (73′), Kia Chuko, Axel Floric, Lucas Lönneberg, Lukas Brahim(90+2′), Malte Karlsson, Åke Andersson (73′)