18 augusti, 2023

1-1 lika i träningsmatchen mot BP

Den första träningsmatchen efter det långa uppehållet slutade 1-1 mellan IFK Norrköping och BP på Platinumcars Arena. IFK tog ledningen först i andra halvlek efter hörna men BP kvitterade minuter efteråt på egen hörna.

Första halvlek slutade utan några mål, med något fler avslut på mål för IFK jämfört med BP där hemmalaget får sägas ha större kontroll på matchen. Närmast var Svea Rehnberg som fick en passning utanför boxen av en felvänd Leidhammar och avslutade ribban. Stabil defensiv insats av IFK som klarar av att hålla en hög backlinje då både försvarare och målvakt Emma Lind avvärjer försöken i djupled. En möjlig straffsituation går inte IFK:s väg efter att Wilma Leidhammar krockat ihop med BP:s målvakt.

Andra halvlek är bara några minuter gammal när 1-0 kommer, Nicole Robertson nickskarvar fint in bollen efter hörna. BP är snabba på att kvittera och gör själva mål från egen hörna bara minuter efteråt. BP växer in i matchen under andra halvlek och IFK tappar kontrollen men kan bärga 1-1 in i mål efter att Sofia Hjern räddat skott på mållinjen och Lisa Johansson i en senare sekvens påpassligt sparkar undan en boll på väg in i mål.

Manager Tor-Arne Fredheim efter slutvissla…

• Det blev två olika halvlekar idag, i den första styr vi matchen och gör det riktigt bra med mängder av målchanser. I andra blir det tvärt om, vi tappar kontrollen och tappar mycket boll. Å andra sidan gör vi sju byten i andra halvlek och en del rockader, då blir det inte lätt speciellt när de börjar kliva upp på oss och vi blir baktunga. Det var mindre bra men det är bra att många fick speltid idag, inga fler skador heller efter att Elin och Lovisa fick mindre bristningar. Det var det viktigaste med matchen.
Två nyförvärv spelade idag i Emma Lind och Svea Rehnberg, vad tyckte du om deras match idag?

Emma hade inte jättemycket att göra men plockade tryggt ner flera bollar, räddade det hon skulle och hade flera bra igångsättningar av spelet. Svea gjorde det jättebra, skott i ribban, var med i flera kombinationer och var mycket delaktig.

Från F17-laget fick försvararen Freja Lindwall spela i slutet av matchen, vad tyckte du om hennes insats?

Freja och Agnes Karlsson från F17 är ju med och tränar lite till och från med oss. Freja var med på träningslägret på Cypern i mars och känner tjejerna i laget och har gjort det väldigt bra under våren i F17-serien och dominerat där bak i försvaret. Hon var värd denna chansen och gjorde det bra idag, väldigt kul att en av våra egna tjejer visar framfötterna.

IFK Norrköping – BP 1-1 (0-0): Träningsmatch, Platinumcars Arena.

Mål: 1-0 Robertson (48′), 1-1 Alice Ahlberg (54′)

Startelvan: Emma Lind (46′) – Sabina Ravnell (46′), Irma Cajlakovic, Shannon Woeller (46′), Ebba Handfast, Jennie Egeriis (78′) – Azumah Bugre, My Cato (46′) – Chelsie Dawber (46′), Wilma Leidhammar (78′), Svea Rehnberg (70′)

Ersättare: Sofia Hjern (46′), Lisa Johansson (46′), Freja Lindwall (78′), Elsa Burvall (46′), Vilma Koivisto (46′), Thilde Alvberger (78′), Viktoria Veber (70′), Nicole Robertson (46′)