IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 april, 2019

0–0 mot mästarna men poäng med mersmak

Publiken på Östgötaporten bjöds på en match av hög allsvensk klass mellan två lag som stod för fin fotbollsunderhållning. “Vi gjorde det bra och skapade tillräckligt med chanser för att göra något mål”, sa Simon Thern efter 0–0 mot AIK.

IFK Norrköping tog revansch på sin egen prestation från premiären och gav AIK en fight över 90 minuter. Det blev en hård kamp med mycket givande och tagande.
      – Intensiteten mot HIF var alldeles för dålig, det var ingen rörelse eller energi. Nu visade vi dom detaljerna från start och AIK fick det jäkligt kämpigt. Det var ett gott tecken på att vi gjort någonting bra, menade Simon Thern.
      Före paus ägde IFK mycket boll och tryckte under långa stunder ner mästarna.
      – Ja, där tyckte jag vi hade bra fart och intensitet och att vi skapade tillräckligt med chanser för att göra något mål. Det var lite den sista skärpan som saknades. Vi hade ganska många nästanlägen också, där det kändes som om det kunde blivit farligt, sa Simon.
      Som själv hade chansen att ge hemmalaget ledningen, men där Oscar Linnér fick sträcka ut ordentligt för att freda sitt mål.
      – Det blev en lång boll mot Kasper och jag kände att han brukar ju oftast vinna de duellerna så jag tjuvade lite framför innan den kom mot mitt huvud. Jag försökte styra ner den lågt i hörnet, tyvärr satt den inte riktigt intill stolpen men han gjorde en bra räddning. Hade vi fått in den så hade vi nog kunnat bygga på ytterligare, funderade Thern.
      I andra fick AIK mer att säga till om där också Isak Pettersson fick inta en huvudroll som vi sett honom göra så många gånger under 2018.
      – Vi blev lite trötta och låga i slutet och de fick komma fram lite för lätt mot vår offensiva planhalva och straffområde. De hade ju också den bästa chansen i slutet när Lars räddade på mållinjen, menade IFK:s nummer 21 och hyllade Krogh Gersons agerande.
      Mittfältsgiganten var nöjd med comebacken efter skadan.
      – Jag tyckte det kändes bra och som vi fick hyfsad fart på grabbarna och jag kunde sprida den energi som jag kan med både mitt snack och spel och att alltid vilja ha bollen. Jag har gjort en och en halv träning på två och en halv-tre veckor. Det är klart att mitt flås började tryta sista kvarten.
      Publiken hyllades också.
      – Jätteroligt med så mycket bra stöd och förhoppningsvis så fortsätter de komma och var inte alltför missnöjda med en poäng idag. Ibland får man bortse från resultatet för jag tyckte ändå prestationen var tillräckligt bra för att vinna matchen, avslutade Simon Thern.
      På lördag spelar IFK mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena.

Matchfakta: IFK Norrköping – AIK 0 – 0
Målen: -.
Varningar, IFK: -. AIK: Karol Mets (21), Sebastian Larsson (31) och Chinedu Obasi (61).
Domare: Andreas Ekberg.
Publik: 14 162.
IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Kasper Larsen (88), Filip Dagerstål – Ian Smith, Sead Haksabanovic (81), Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – Christoffer Nyman (78), Jordan Larsson.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen (88), Johannes Vall, Kalle Holmberg (78), Andreas Blomqvist, Alexander Jakobsen (81).

Foto: Peter Holgersson och Josefine Loftenius/Bildbyrån

Vinnare på Halva potten-lotteriet
Första pris: 
12 960 kronor till lottnummer 15686
Andra pris: Solglasögon från Optiker Persson till lottnummer 3803

Annonser