11 March, 2019

U21: Seger borta mot Djurgårdens IF

Pontus Almqvist avgjorde med tre mål


Efter segern hemma mot Örebro SK reste IFK Norrköping till Stadshagen för att mäta krafterna med Djurgården i U21 Allsvenskans första bortamatch för säsongen.


Det var IFK Norrköping som drog det längsta strået och vann med 3-1 efter tre mål av Pontus Almqvist.


-Djurgården var bra idag och förde spelet, vi fick jobba i försvaret och satsa på kontringar. En matchbild tvärtemot vad vi brukar ha med A-laget. Vi försvarar oss bra och har en otrolig spets framåt som är det som avgör idag, säger Stefan Hellberg.


IFK tog ledningen med 1-0 efter att Pontus Almqvist nickat in Alexander Jakobsens hörna, Djurgården kvitterade till 1-1 efter ett skott som styrde på en täckande Theo Rask och ställde Mitov Nilsson i målet.


-Efter målen var det lägen åt båda hållen. Vaiho gjorde en riktigt vass dubbelräddning efter att Pontus frispelat Alexander och Djurgården hade två skott i målramen. Här kände vi att 1-1 var ett bra resultat i matchen.


Med knappt tio minuter kvar av matchen återtog IFK ledningen och i matchens sista minut fastställdes slutresultatet till 3-1


-Det är fantastiska mål som Pontus gör. Vid 2-1 kommer ”Alex” runt på kanten och slår ett inlägg till Pontus och den spänsten och kraften han har i magen för att kunna möta och vinkla in den nicken är otrolig.
 

-Vid 3-1 springer han igenom från halva planen och sätter dit den hårt med högerfoten och det är ingen som hinner med honom där.
 

”En strålande insats av alla”
 

-Det är en strålande insats av alla idag men det är klart att Pontus har tagit enorma steg i sin utveckling, i hur han värderar ute på planen, i hur han släpper boll och idag gör han dessutom två mål på huvudet.


-Manasse Kusu var kapten idag och får spela en match som han inte är van vid. Idag var det mycket ”skitjobb” – pressa, jaga och spela enkelt med boll. Det var inte glamouröst men han gjorde det på ett jättebra sätt och börjar få en vardag där han är pålitlig i allt han gör, avslutar Stefan.
 

Djurgårdens IF - IFK Norrköping 1-3 (0-1)
Folksam U21 Allsvenskan Norra

 

Mål, IFK: 0-1 (19) Pontus Almqvist, 1-2 (82) Pontus Almqvist, 1-3 (90) Pontus Almqvist
Startelvan: David Mitov Nilsson, Lukas Maass, Alfons Sampsted, Sebastian Detterman, Theo Rask, Johannes Vall, Manasse Kusu, Alexander Jakobsen, Markus Uppling, Majkel Bagir, Pontus Almqvist.
Avbytare: Oskar Strandberg, Eldin Ibrahimbegovic, Pontus Tillmar.