06 February, 2019

Straffläggning avslutade träningslägret

IFK på tredje plats i the Atlantic Cup

 

Med en nästan helt ny startelva jämfört med måndagens match mot SV Mattersburg ställdes IFK Norrköping idag mot portugisiska SC Farense.
 

Farense, mitt uppe i sin säsong började matchen klart piggast och tog rättvist ledningen efter 17 minuter.
0-1 kom efter att Isak Pettersson gjort en vass räddning på en nick från nära håll men returen kunde inte ens han stoppa. Utan Isaks målvaktsspel kunde det mycket väl ha blivit fler Farense-mål i den första halvleken men Isak och IFK stängde igen.
 

Istället kvitterade IFK Norrköping genom Lars Krogh Gerson på straff i minut 38 efter att Pontus Almqvist blivit fälld i straffområdet. Gerson förvaltade straffsparken på bästa sätt genom att sätta den hårt och lågt i målvaktens högra hörn.
 

Med 1-1 klev IFK Norrköping ut till den andra halvleken där matchbilden blev den rakt motsatta mot hur det såg ut i den första halvleken.
IFK förde spelet och skapade flertalet chanser där Ìsak Bergmann Jóhannesson var närmast mål efter att ha blivit framspelad av Manasse Kusu.
Eller ja, Lars Krogh Gerson hade faktiskt en andra boll för kvällen i mål på tilläggstid men det målet dömdes bort.

Matchen slutade således 1-1 och det hela gick som brukligt i the Atlantic Cup till straffläggning. Där drog Farense det längsta strået och vann till slut med 4-2.
IFK Norrköpings mål i straffläggningen gjordes av Jordan Larsson.

På lördag reser IFK Norrköping hem från Portugal och på tisdag väntar nästa träningsmatch när AFC Eskilstuna kommer till Östgötaporten.


Jens Gustafsson sa följande efter matchen:

-Straffarna värderar jag inte över huvud taget. Däremot så tycker jag att vi gör en godkänd prestation med tanke på det oerfarna lag vi ställer på benen.
Jag tycker att vi står upp bra och växer in i matchen mer och mer, vi har marginalerna med oss i den första halvleken men tar över kommandot i den andra. Sammantaget är det en godkänd match.
 

Du säger att det är ett oerfaret lag, var det någon som stack ut speciellt?
 

-Det är många spelare som är födda på 2000-talet och är unga. Det är en del av vår strategi att våga och vara modiga att släppa fram dem. Jag tycker att killarna presterar ganska bra och det blir svårt att låta bli att nämna Ísak Bergmann i det här fallet som spelar på ett oerhört moget sätt trots att han är 15 år gammal. Jag tycker också att Sebastian Detterman från Sylvia som är med oss under ett några träningar i veckan växer genom hela matchen.
 

Matchfakta: IFK Norrköping – SC Farense 2-4 efter straffar (1-1 efter full tid)
Mål, IFK: 1-1 (38) Lars Krogh Gerson (straff)
Varningar, IFK: -
Straffläggning: Lars Krogh Gerson miss, Jordan Larsson mål, Ísak Bergmann Jóhannesson miss, Alexander Jakobsen miss.


IFK Norrköpings lag:
Isak Pettersson, Sebastian Detterman, Lars Krogh Gerson, Andreas Blomqvist(68), Ian Smith, Alexander Jakobsen, Filip Dagerstål(23), Ísak Bergmann Jóhannesson, Alfons Sampsted, Simon Skrabb(68), Pontus Almqvist.

Avbytare: David Mitov Nilsson, Kasper Larsen, Henrik Castegren(23,46), Manasse Kusu(46), Oliver Stefánsson(68), Erik Lindell, Johannes Vall, Gudmundur Thórarinsson, Alexander Fransson, Sead Haksabanovic, Jordan Larsson(68), Kalle Holmberg.