17 January, 2019

Sead Haksabanovic klar för IFK Norrköping

19-åringen ansluter från Premier League-klubben West Ham


IFK Norrköping lånar in högklassig kraft när Sead Haksabanovic nu är redo för spel med IFK under en längre period. Trots sin unga ålder har Haksabanovic gjort 28 matcher i Allsvenskan, 30 i Superettan samt tre landskamper för Montenegro.
 

Den allsvenska debuten gjorde han strax innan sin 16-årsdag när IFK Norrköping våren 2015 slog Halmstads BK med 3-0 på Örjans Vall och Sead blev därmed den näst yngsta spelaren i Allsvenskans historia.


-Jag är en mittfältare som jobbar hårt för laget men som också har egenskaper att kunna såra motståndarna.
 

Haksabanovic ansluter direkt och kommer tillhöra IFK Norrköping under 18 månader.
 

-Jag valde IFK Norrköping för att jag tycker att Norrköping spelar den finaste fotbollen i Sverige. Därför valde jag IFK, jag vill spela fotboll.

-Det känns bra. Jag känner Jens sedan tiden i Halmstad och jag tror mycket på honom och han tror på mig. Jag ser fram emot det här, det kommer att bli kul. Jag ser fram emot att få spela matcher framför fansen, vinna matcher och ha kul med laget.


Jens Gustafsson kommenterar värvningen:
-Fantastiskt roligt att vi har kunnat ro detta i land. Vi har jobbat hårt under en lång tid för att kunna knyta Sead till oss och det är en spelare vi har följt under en lång tid, inte minst jag själv, och jag är säker på att han kommer att bli älskad av publiken när han börjar agera på planen.


Vi hälsar Sead Haksabanovic varmt välkommen till IFK Norrköping!