28 January, 2019

Så tänker Jens Gustafsson inför säsongens första matcher

Här är truppen mot Linköping City

 

Säsongen startar i veckan med match både på tisdag (Linköping City) och på torsdag (IF Elfsborg), hur går tankarna inför matcherna Jens Gustafsson?

-Det är två fotbollsmatcher som ska spelas och vi har en alldeles för bra trupp för att kategorisera någon av matcherna som en U21-match och den andra som en A-lagsmatch. Alla som är tillgängliga får speltid under veckans två matcher.

 

Vad är det du som tränare vill se/ha för kvitton så här tidigt på säsongen?

   -Vi har lagt rejält med tid på fysträningen, då tänker jag på löpkapaciteten i laget i stort. Vi har lagt mycket tid på hur vi ska komma till avslut och vi har lagt mycket tid på framförallt forwards försvarsspel. Det är väl de sakerna som vi i de bästa av världar ser att det börjar utkristallisera sig att alla förstår sin roll och hur man ska agera i de givna situationerna.

 

Det känns som att det är väldigt öppet om många platser i laget, är det något som märks av i träningsvardagen?
   -Absolut. Så har det varit under en tid, att vi har en kvalité i truppen som är väldigt bra vilket gör att jag som tränare gör tokigheter om jag börjar berätta att vissa spelare ska spela alla matcher. Alla förstår att fotboll är en konkurrensutsatt sport och att hantera det är jätteviktigt.

 

Hur ser läget i truppen ut?

  - Carl Björk tror vi är borta fram till seriestart. Han opereras på tisdag och kommer därefter att ha minst 10 veckors rehabilitering, det är väldigt starkt gjort att hitta en operationstid så snabbt så att han kan börja sin rehab redan nu. När det gäller ”Gudi” och Thern så tar vi det dag för dag, de är på väg in i kollektivet men har inte tränat tillräckligt för att vara uttagningsbara. Ísak Bergmann Jóhannesson har blivit sjuk så han är heller inte med i truppen.


Truppen mot Linköping:

Julius Lindgren, Isak Pettersson, Alfons Sampsted, Andreas Blomqvist, Henrik Castegren, Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Oliver Stefánsson, Ian Smith, Erik Lindell, Jakob Lindahl, Theo Rask, Sead Haksabanovic, Alexander Fransson, Lars Krogh Gerson, Johannes Vall, Alexander Jakobsen, Manasse Kusu, Pontus Almqvist, Simon Skrabb, Christoffer Nyman, Jordan Larsson, Kalle Holmberg.

 

Glöm inte att det är fri entré mot IF Elfsborg på torsdag, matchen startar 16.00.

 

Text: IFK Norrköping