11 December, 2018

Kim Hellberg fortsätter som tränare för IF Sylvia

Under den gångna säsongen var han med och ledde laget till division 1

 

Kim Hellberg tog över Sylvia 2016 och under 2018 vann han alltså division 2 med Sylvia. Nu fortsätter jobbet i division 1.


- Jag trivs väldigt bra här. Det finns väldigt mycket kunskap på båda sidorna av fotbollsplan här på Östgötaporten och att få ta del av det skapar bra förutsättningar för att fortsätta utvecklas som människa, ledare och fotbollstränare, säger Kim.
 

Att ta steget upp en division kan vara svårt men tränaren är förhoppningsfull.


- IF Sylvia har tagit stora steg både på och utanför planen under dessa år och det finns många personer som gör ett fantastiskt arbete för att klubben ska fortsätta på denna väg.
 

Tankarna inför nästa år?


- Sylvia har en spelartrupp fullt av ambitiösa fotbollsspelare som dagligen arbetar stenhårt för att bli bättre. Det är ett privilegium att få försätta arbeta tillsammans med dessa och förhoppningsvis ser truppen ut på ett liknande sätt som under förra året. Vi är medvetna om att spela division 1 är en stor utmaning, men en sådan som alla ser fram emot att få ta sig an, säger Kim.
 

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson ser stor potential i Kim.


- Vi är väldigt glada att knyta till oss Kim, som har gjort ett fantastiskt bra arbete i Sylvia. För IFK Norrköping är det viktigt att Sylvia gör bra resultat, som i år när man avancerade i seriesystemet. Men framförallt vikten av att utveckla spelare som har möjlighet att ta sig in i IFK Norrköpings A-trupp. Vi är glada för det arbetet som är gjort men ser också fram emot att det ska bli ännu bättre.
 

Jens fortsätter:


- Vi kommer stärka upp samarbetet med att Kim kommer vara ännu mer delaktig i IFK Norrköping, både runt föreningen och A-laget. Där igenom vill vi stärka upp samarbetet och hjälpa unga spelare att korta steget mellan Sylvia och IFK Norrköpings A-trupp.