07 March, 2019

Jens Gustafsson inför IFK Norrköping - Jönköping Södra IF

“Vi kommer prova lite nya saker i matchen på fredag”

 

Under fredagen är det dags för match igen. Klockan 14.00 spelar IFK Norrköping mot Jönköping Södra på Östgötaporten.

 

Jens Gustafsson vill se ett IFK Norrköping som presterar under hela matchen.

 

- Vi vill se en prestation över 90 minuter som är stabil. Vi ska spela med hög intensitet och om vi tittar på förra matchen, alltså den mot AFC i Svenska cupen, vek vi undan för duellspelet. Där förväntar jag mig att vi har lärt oss utav det och ser till att vi verkligen ställer upp i det, till att börja med, säger Jens.

 

31 mars startar Allsvenskan för IFK Norrköping, då åker man till Helsingborg, alltså inte många veckor kvar. Men innan det väntar träningsmatcher mot Jönköpings Södra, Malmö FF och Sarpsborg 08. Sedan tidigare är det också klart med ett genrep mot Rosenborg BK inför den allsvenska premiären.

 

- Detta är sista matchen innan vi börjar resonera kring laget in i den allsvenska premiären. Nu har vi tre matcher kvar efter Jönköping Södra så nu behöver vi se lite saker som vi känner att vi behöver ha på sin plats när vi går in i den långa säsongen. Så vi kommer prova lite nya saker i matchen på fredag.

 

I matchen mot AFC Eskilstuna i Svenska cupen var det flera spelare som var tvungna att kliva av. Hur är läget i truppen?

 

- Just nu är det lite rörigt, måste jag säga. Vi har fortfarande Christoffer Nyman som rehabiliterar. Simon Skrabb har inte kunnat träna på planen efter förra matchen. Ian Smith, Andreas Blomqvist och Kevin Álvarez fick lite bekymmer under torsdagen. Sedan är Carl Björk borta en längre period.


IFK Norrköping kommer till spel med följande trupp:
1. Isak Pettersson, 91. David Mitov Nilsson, 2. Henrik Castegren, 3, Rasmus Lauritsen 4. Lars Krogh Gerson, 6. Kasper Larsen, 7. Alexander Fransson, 8. Gudmundur Thórarinsson, 9. Johannes Vall, 11. Jordan Larsson, 16. Pontus Almqvist, 17. Kalle Holmberg, 21. Simon Thern, 25. Filip Dagerstål, 70, Alexander Jakobsen, 77. Manasse Kusu, 99. Sead Haksabanovic.

 


Publikinformation inför matchen: http://ifknorrkoping.se/nyheter/arkiv/publikinformation-infoer-fredagens-traeningsmatch

 

Matchen går att se här: https://www.nt.se/sport/ifk-norrkoping/klart-vi-sander-ifks-match-om5849389.aspx

 

Årskort kan du alltid köpa via: https://ifknorrkoping.ebiljett.nu

 

Souvenirer hittar du på: http://ifkshop.se/

 

Varmt välkomna till Östgötaporten!