11 February, 2019

IFK Norrköping värvar Rasmus Lauritsen

Försvararen ansluter från Vejle BK


IFK Norrköping fortsätter att förstärka inför säsongen. Rasmus Lauritsen, 22 år, är nästa spelare in truppen.


Lauritsen började sin seniorkarriär i FC Midtjylland och gjorde redan som 19-åring debut i den danska Superligaen och sedan 2017 har han tillhört Vejle BK där han varit ordinarie under två säsonger.

Säsongen 17/18 spelade han 30 matcher och gjorde 6 mål när Vejle vann andradivisionen och gick upp till högstaligan. Under nuvarande säsong har Lauritsen spelat 18 matcher och noterats för 2 mål.

Rasmus Lauritsen är 187 centimeter lång. Som spelare beskriver han sig som en klassisk försvarare som är bra på huvudet.

-Jag är bra på att försvara men kan också spela fotboll. Jag är också bra på huvudet och har lyckats göra ett par mål på fasta situationer men jag visar hellre vad jag kan på planen än pratar om det.

Jens Gustafsson kommenterar sitt senaste nyförvärv:

-Med Rasmus får vi in en spelare som är konkurrensmässig direkt. Han är en väldigt stark mittback, bra huvudspelare och skicklig med fötterna. Precis det vi eftersökt under en längre tid.
-Dessutom är han i en bra ålder för att kunna bli ännu bättre i vår miljö här. Det är en värvning som vi har bedömt vara väldigt viktig för oss när vi ska gå in i en lång och tuff säsong och som gör att vi ökar numerären i backlinjen.
 

Imorgon klockan 14.00 spelar IFK Norrköping en träningsmatch mot AFC Eskilstuna på Östgötaporten. Det är fri entré till matchen och ni har möjlighet att se Rasmus i aktion direkt då han kommer att spela 45 minuter.


Vi hälsar Rasmus Lauritsen varmt välkommen till IFK Norrköping!
 

På våra sociala medier hittar du mer om Rasmus Lauritsen:

Följ oss på Instagram@ifknorrkoping

Följ oss på Twitter@ifknorrkoping

Följ oss på Facebook