22 February, 2019

IFK Norrköping värvar Kevin Álvarez

”Vi har tagit ansvar för att ha ett slagkraftigt lag nu och över tid”


Den 22-årige ytterbacken från Honduras ansluter från costaricanska FC Moravia.


Kevin har dock scoutats i Club Deportivo Olimpia där han spelat i A-laget från säsongen 2014/15 tills att han lämnade i vintras.


Trots sin ringa ålder har Kevin redan spelat 120 matcher i Liga Nacional, 9 matcher i CONCACAF Champions League och var dessutom en del i det honduranska landslag som under OS i Rio 2016 tog sig till bronsmatch.
 

Scoutats på plats i Honduras
 

- Det är en spelartyp som är kraftfull, snabb och stark med en styrka i sin offensiv, säger manager Jens Gustafsson.


- Vi har följt Kevin på plats i Honduras sedan förra sommaren med hjälp utav Stig Thorbjörnsen så vi har gjort en väldigt grundlig genomsyn av honom.

- Vi ser Kevin som en spelare som konkurrerar både på höger- och vänster kant och som också kan spela i en trebackslinje om det skulle behövas. Det är en väldigt användbar spelare.


Kontrakt över fyra år


- Vi har skrivit fyra år med Kevin. Visa av erfarenheten med Ian Smith, så vet vi att det tar lite tid att acklimatisera sig och då kände vi att vi även måste ge Kevin tid kontraktsmässigt för att göra det.
Precis som vi gjorde med Ian som vi dessutom lyckligtvis lyckades förlänga med sedan.


- Kevin är också en ledartyp även om jag tror att det kan dröja lite innan han får fram just den biten då han flyttat runt hela jordklotet vilket man måste ha respekt för.
 

Är det sista värvningen in?
 

- Ja, nu är jag trött på detta, säger Jens och skrattar.


- Nej, men som jag sagt innan så stänger vi inget fönster men det skulle förvåna mig väldigt mycket om det tillkommer någon mer spelare nu.
- Jag tycker att vi har agerat handlingskraftigt och tagit ansvar för att ha ett slagkraftigt lag nu men även över tid. Alla värvningar vi gör har olika syften i när vi bedömer att de ska vara med och prestera, avslutar Jens.
 

”Jag är väldigt glad över att vara här”

- Jag är väldigt lycklig över att vara här. IFK Norrköping är en storklubb och fansen kan förvänta sig hårt arbete och att jag alltid kommer att göra mitt bästa för laget, säger Kevin Álvarez.
 

- Som spelare är jag är snabb, stark, intelligent och ger allt för att vinna. Det är en stor utmaning att komma till IFK Norrköping och jag gillar utmaningar.


Välkommen till IFK Norrköping, Kevin Álvarez!