05 March, 2019

IFK Norrköping har gjort klart med en ny Ekonomiansvarig

“Det är spännande när det händer saker mest hela tiden”

 

Malin Karlsson har under två års tid arbetat hos IFK Norrköping som redovisningskonsult via företaget Nistra AB. Nu väljer IFK Norrköping att anställa Malin som Ekonomiansvarig för IFK-koncernen.

 

Hur känns detta?

- Det känns roligt och spännande att få arbeta direkt för IFK. Det ska bli kul att få delvis nya arbetsuppgifter, samtidigt som jag efter snart två år som konsult här har lärt känna organisationen och alla medarbetare och det känns som en bra grund att stå på.

 

Berätta lite mer, vem är Malin Karlsson och vad gör du på dagarna?


- Jag har större delen av mitt liv varit med och drivit familjeföretaget fram tills vintern 2015, då vi sålde företaget och jag satte mig i skolbänken igen för att plugga, först IT-projektledning och sedan till Redovisningsekonom. Jag har sambo och bonusson, gillar att läsa eller lyssna på böcker på fritiden.

 

Det händer mycket nya saker i IFK Norrköping, både på och utanför planen. Hur är det att arbeta hos IFK Norrköping?


- Det är spännande när det händer saker mest hela tiden. Man får vara alert och ha koll på saker och ting helt enkelt. Det är kul att gå till jobbet och det finns många härliga duktiga kollegor på IFK.
 

Klubbchef Jens Magnusson säger följande om rekryteringen:

 

– Vi har efter förra årets omorganisation, där bland annat jag fick andra arbetsuppgifter, identifierat att vi behöver stärka upp ekonomifunktionen med en ansvarig. Malin har varit på IFK i snart två års tid som inhyrd konsult och var mitt självklara val när tjänsten skulle tillsättas. Med denna lösning får vi båda kontinuitet, en väldigt duktig ekonomiansvarig och en person som passar perfekt in i gruppen, säger IFK Norrköpings klubbchef Jens Magnusson.