Match

Välkommen att uppleva allsvensk fotboll på Östgötaporten – Östergötlands modernaste fotbollsarena.

På Östgötaporten finner du det mesta; restauranger, supporterbar, kiosker, souvenirshop, spelbutiker med mera. Här har vi samlat information och tips för dig som besökare – allt för att din fotbollsupplevelse ska bli så bra som möjligt. Glöm inte att Östgötaporten är en kontantfri arena.

Norra läktaren (Curva Nordahl)

På denna läktardel är det alltid hög stämning och det beror självklart på att Peking Fanz finns här. De förgyller norra läktaren, så vill du skrika högt och heja fram vårt lag ihop med Peking Fanz så ska du stå här. Sedan 2015 benämns den norra läktaren också som Curva Nordahl.

Västra läktaren

Här sitter du på en av Sveriges mest klassiska läktardelar med bland annat VM-spel 1958 och EM-spel 1992 som några höjdpunkter. Självklart har det spelats massor av spännande IFK-matcher både nationella som internationella och de bästa matcherna har vi ännu inte upplevt. Västra läktaren kallas i folkmun för VM-läktaren.

Hemmaläktaren

Här ser du matchen från en långsida. Mitt emot gör spelarna entré och du kan följa tränarnas engagemang på bästa sätt. Här kan du även få lite värmande sol på dig och publiken lever verkligen med i matcherna från denna läktardel.

Södra läktaren

Den södra läktaren är uppdelad i två delar. På den vänstra delen av kortsidan står bortasupportrarna och på den högra är det numera sittplatser. En underskattad plats att se matchen ifrån.

Familjeläktaren

Att gå på fotboll med hela familjen ska vara smidigt och roligt. Därför är glada att kunna erbjuda barnfamiljer en anpassad läktare med ett lägre pris och möjigheten att sitta tillsammans med andra barn och vuxna. Barn 0-6 år går in gratis och sitter i vuxens knä.

Företagsbesök

Vill du bjuda dina kunder på ett oförglömligt möte eller varför inte bjuda arbetskamraterna på en upplevelse utöver det vanliga – läs mer på Parken Event & Arenas sida om hur du gör ditt företagsbesök lyckat.

Biljetter och supporters

Biljetter till IFK Norrköpings hemmamatcher finns att köpa via ifknorrkoping.ebiljett.nu eller på IFK Norrköpings kansli, Turistbyrån, Direkten vid Söder Tull, Maxi ICA Stormarknad och på Gotthuset på S:t Persgatan.

Att tänka på inför besöket

  • Föremål som kan användas i skadesyfte mot arenan, dess personal eller andra gäster får inte tas med in på arenan. Det omfattar men är inte begränsat till vapen, pyrotekniska pjäser eller andra farliga eller brandfarliga föremål.
  • Det är inte tillåtet att ta in skrymmande föremål som paraply, fällstol eller stora väskor. Väskor får inte vara större än 40x40x20cm. Vid dåligt väder är mindre hopfällbara paraplyer tillåtna.
  • Egen mat eller dryck får inte tas med in på arenan. Flaskor eller liknande är inte tillåtna oavsett material eller innehåll.
  • Systemkamera, filmkamera och/eller ljudinspelningsutrustning får inte medföras in på arenan.

Vi kan tyvärr inte erbjuda någon förvaring av föremål som inte är tillåtna att ta med in.

Till och från arenan

Inget går upp emot en bra plan. Planera därför ditt besök extra noga genom att läsa hur du smidigast tar dig till och från arenan beroende på om du kommer med lokaltrafik, bil eller tåg. Läs mer om vad du bör veta när inför besöket av Östgötaporten.

Klä dig rätt

Innan du går hemifrån är det klokt att ägna vädret en tanke – ta gärna med en extra tröja eller regnkläder om vädret är ostadigt eller kyligt. Visa gärna att du bär de vita och blå färgerna med stolthet, du hittar fina souvenirer såsom halsdukar, mössor, jackor med mera på vår webbshop www.ifkshop.se. Souvenirbutiker finns på Östgötaporten under matcherna eller hos IFK Norrköpings kansli. Se kansliets öppettider längst ner på sidan.

Säkerhet

För att göra din fotbollsupplevelse trygg arbetar vi med att upprätthålla de ordningsregler som uppställda. På matchdagen finns våra funktionärer på plats för att hjälpa dig.

Har du frågor kring vårt säkerhetsarbete, vänligen kontakta säkerhetsansvarige Nicklas Pettersson på nicklas.pettersson@ifknorrkoping.se.

Varmt välkommen att skapa en härlig fotbollsupplevelse tillsammans med oss!